Meğer Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na çok kırılmış !

Meğer Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na çok kırılmış !

Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP ile MHP arasında yaşanan nedeni hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan sen ol" teklifine çok kırıldığı için Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP'ye karşı sert bir tavır izlediği iddia edildi.

CHP kaynaklarının bu iddiasını dillendiren ise Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin oldu. AK Parti adayının kazandığı TBMM Başkanlığı seçimleri bitti ama yankıları devam ediyor.

Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşananları "Başkan seçiminin perde arkası" başlıklı köşesinde değerlendiren yazar, iki parti arasındaki görüşmeleri ve CHP kaynaklarının iddiasını böyle aktardı:

BAHÇELİ ÇOK KIRILDI

"İhsanoğlu adı açıklandıktan sonra da CHP'de hayal kırıklıkları sürdü. İhsanoğlu'nun da yola "HDP'ye gitmem" diye çıkması CHP açısından seçiminin sonucunun ilanı gibi görüldü; çıkmadık candan umut kesilmez olsa da.

Bu kez Baykal üzerine yoğunlaşıldı ve 3. tur öncesi MHP'den "HDP, Baykal'a desteği açıklamasın, grubu serbest bırakacağız" mesajı alınınca yeniden umutlanıldı. Hemen HDP ile temas kurulup bu konuda mutabakat sağlandı.

Ancak bu mesajı veren MHP yöneticilerinin Bahçeli'nin sabahki, "Geçersiz oy kullanacağız" kararından habersiz olduğu görülünce, bir şok daha yaşandı.

Bir bilgi daha; 3. tura girerken dahi İhsanoğlu üzerinde uzlaşma sağlansaydı Baykal çekilmeye hazır duruyordu, ama MHP'nin HDP şartı sürünce ve HDP'siz sonuç da alınamayacağından Yılmaz'ın yolu açıldı. CHP açısından bu tablo, "MHP, AKP'den birini tercih etti" diye okunuyor.

MHP'nin 'Baykal, Erdoğan'ın adayıydı' savunması da hiç kabul görmüyor. Peki CHP, MHP'deki bu tutumu neye bağlıyor?

İlginçtir; CHP'ye gelen bilgiye göre Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan sen ol" önerisine gerçekten kırılmış, ondan sonra tavrını daha da sertleştirmiş. Ancak CHP yönetimi, her şeyin bitmiş göründüğü bugün dahi, Kılıçdaroğlu'nun önerisinde çok samimi olduğunu ısrarla dillendirmeyi sürdürüyor."