Meğer tüm dünyayı kandırmışlar !

Meğer tüm dünyayı kandırmışlar !
Güncelleme:

Kıbrıs'tan yanlış gemiye binerek Suriye'ye gittiklerini söyleyen gençler meğer şaka yapmış.

Kıbrıs'tan yunus gözlemi yapmak için yola çıktıklarını ancak yanlış gemiye binerek kendilerini Suriye'de bulduklarını söyleyen gençler meğer şaka yapmış.

Kıbrıs'a giden üç İngiliz genç, Ayia Napa'dan çıktıktan sonra bindikleri botla yanlışlıkla Suriye'ye gittiğini söylerek tüm dünyayı kandırdı.

İlk önce Facebook'tan başlayan şaka bir anda büyük bir hızla sosyal medyada yayıldı.

Habertürk'ün Independent'tan aktardığı habere göre Kıbrıs'ta çalışan ve kendilerine daire kiralamak için bölgede gezen Lewis Ellis, Alex McCormick ve James Wallman adlı üç genç, kendilerini grafitilerin olduğu duvarın önünde bulduklarını anlattı.

25 yaşındaki Ellis, Independent'a yaptığı açıklamada, görüntünün Suriye'de olduğuna dair izlenim yarattığını bu yüzden fotoğraf çekmeye karar verdiklerini söyledi. Fotoğrafı çalışma arkadaşlarına gösteren gençler, herkesin bu şakaya inandığını anlattı.

Ardından fotoğrafı Facebook'ta yayınlayan 19 yaşındaki McCormick, "Tekne gezisine çıktığımızı sandık, ancak anladık ki bot nakliyesindeymişiz ve kendimizi Suriye'de bulduk" yazdı.

Herkesin bu şakaya inanmaya başladığını gören üç arkadaş, yakınlardaki bir limana gidip orada bulunan gemiyle de bir selfie çekti. Bunun da kendilerini Suriye'ye götüren gemi olduğunu belirterek, 'işte şeytani gemi' notuyla paylaştılar.

Üç genç kendileriyle röportaj yapan kişilere, bir Rus askeri üssüne götürüldüklerini, kendilerine Tartus kentinde olduklarının söylendiğini ve sorgulandıktan sonra Kıbrıs'a dönmelerine izin verildiklerini anlattı.

DÜNYADA ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER OLUYOR

Ellis, "Gerçekten tüm dünya basınını kandırdık ve kendimizle gurur duyuyoruz. Bir anda kontrolden çıktı. Yunan gazetelerinde, Avustralya'da, her yerdeydi. Şimdiye kadar yaptığım en iyi şakaydı" dedi.

Kendileriyle iletişime geçen gazetecilere gerçeği anlattıklarını belirten Ellis, diğerleri için ise 'sempati' duymadığını ifade etti. Öte yandan 'aptalca' birşey yaptıklarını ve çok önemsiz olmasına rağmen tüm medyada ses getirdiğini vurgulayan Ellis, "Dünyada çok daha önemli şeyler oluyor ama kimse umursamıyor" diye konuştu.