Mehmet Ali Şahin ilk kez açıkladı !

Mehmet Ali Şahin ilk kez açıkladı !

AK Parti'nin mahkeme tarafından kapatılması halinde yeni hükümeti kurma görevini ona vermiş..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, geçmişte partisinin kapatılmasının gündeme geldiği zaman Başbakan Erdoğan’ın kendisini çağırarak, ‘Parti kapatılırsa siz yeni hükümeti kuracaksınız. Şimdiden bakanlar kurulu listesini hazırlayın’ dediğini söyledi..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Alanya'ya geldi. Öğretmenevinde partililere seslenen Şahin, "Ben bundan sonra vekil veya bakan olarak devam edemeyecek olsam da başbakan yardımcılığı yaptığım sürece Antalya ve Alanya'nın her zaman destekçisi olacağım. Ayrıca Alanya'nın adayı olan Sena Nur kardeşimizde inşallah sizleri mecliste temsil edecek. Kendisi Türkiye'nin en genç milletvekili adaylarından birisi" diye konuştu.

3 DÖNEM KURALI GENİŞLEDİ

Şahin, artık 3 dönem kuralına belediye başkanları, ilçe ve il başkanlarının da dahil olacağını belirterek, "Alanya'ya gelirken sizleri buraya getirmeden işyerlerinizde ben ziyaret edecektim ama buraya gelince sürprizle karşılaştım. Sizler günlük meşguliyetlerinizi bırakarak buraya gelmişsiniz. Antalya milletvekili olarak Meclis Başkanlığı'na seçildim. Bu yüzden burada bulunmak özel bir önem arz ediyor benim için. 3 dönem seçime girdik ve her dönem oranlarımızı artırdık. Alanya'ya güveniyorum" dedi.

“İLK DEFA AÇIKLIYORUM”

Geçmişte partisinin kapatılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Şahin, “Bugün açıklamakta bir sakınca kalmadı diye düşünüyorum ve ilk defa Alanya’da açıklıyorum. Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti'nin kapatılması için açılan kapatma davasında karar haftası gelmişti. Biz anayasaya ve yasalara aykırı bir iş yapmadığımıza ve kapatılma kararının açılmasını hak etmediğimize yürekten inanmıştık ama olur ya partimiz kapatılabilirdi. Biz çekip gidecek miydik? Kapatılınca bu ülkeyi hükümetsiz mi bırakacaktık?” diye konuştu.

“YASAYI DEĞİŞTİRDİK”

Kapatılma konusu gündeme gelince Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini çağırdığını anlatan Şahin şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan bize ‘Kapatılabiliriz her ihtimale hazırlıklı olmalıyız. Umudumuz bu kararın ret edilmesi ama kapatılma kararı da verilebilir. Sizden bir isteğim var. Şu anda kurulmuş bir siyasi parti var. Onu tüzüklerini kendi görüşlerimize göre yeniden dizayn edelim, hazırlıkları yapalım. Eğer hafta sonu AK Parti’nin kapatılmasına karar verilirse eğer Mehmet Ali Bey siz yeni hükümeti kuracak kişi olarak görevlendirileceksiniz. Lütfen bakanlar kurulu listesini hazırlayınız’ demişti. Evet, ben partimizin kapatılma kararına doğru giderken bakanlar kurulu listesini bile hazırlamıştık. Biz Türkiye’yi hükümetsiz bırakamazdık. Biz bu vesayet odaklarına pabuç bırakamazdık ama bir oyla kapanmadık daha sonra yasayı değiştirdik parti kapatmayı zorlaştırdık" dedi.

4 KEZ MİKROFON DEĞİŞTİRDİ

Konuşmasında mikrofonun azizliğine uğrayan Şahin, "Çocuklar, birileri parazit yapıyor. İşte demokraside de bu tür parazitler yapıldı. O yüzden sıkıntılar yaşadık. Parazit yapmayın. Biz bu demokrasiye müdahale anlamına gelen parazitleri konuşurken, benim ses düzenime de böyle müdahaleler olmasın lütfen" diye konuştu.

Konuşma boyunca 4 kez mikrofon değiştiren Şahin, sorunun devam etmesi üzerine, "Öğretmenevinin ses düzeyinde sorun var. Bunu da inşallah kısa sürede düzelteceğiz" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu da, Alanya'ya seçim çalışması yapmak için gelen Genel Başkan Yardımcısı Şahin'e teşekkür etti. AK Parti'nin 5. Sıra Milletvekili Adayı Sena Nur Çelik de, "Anadolu’muzun çok kıymetli evlatları hepiniz hoş geldiniz. Burada bugün bir mozaik görüyorum. Benim gibi Yörükler, sizler ve Karabük'ten Sayın Bakanımız burada. Kendisine de bugün bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Nasıl bir Yörük türküsünü bir Urfa diyarına duygu olarak ayıramazsak bizleri de illerimize, bölgelerimize etnik kimliklerimize göre ayırmak isteyenlere bunu yapamayacaklarını söylememiz lazım. Çünkü bizler Anadolu’nun kültürünü, tarihini, coğrafyasının evlatlarıyız. İnşallah bundan sonrada bu birlikteliği hiç kimse bozamayacak" şeklinde diye konuştu.