Mehmetçik imdada böyle yetişti !

Mehmetçik imdada böyle yetişti !

PKK'nın yolları kapatması nedeniyle Mehmetçik hamile kadını helikopterle aldı.

Mehmetçik, Hakkari Çukurca İlçesinde doğum sancıları tutan bir kadını, PKK'lı teröristlerin patlayıcılarla yollarını kestiği bir ortamdan helikopterle hastaneye yetiştirdi. Hamile kadın sağlıklı bir doğum gerçekleştirirken helikopterle hastaneye götürülmesi an be an fotoğraflandı.

O YOLUN AÇILMASI İÇİN BÜYÜK OPERASYON

Edinilen bilgiye göre olay Hakkari'nin Çukurca ilçesi Şine Köprüsü kesiminde oldu. PKK'lı teröristler trafoları patlatarak elektriği kesti ve yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu Çukurca - Hakkari Karayolu'nun ulaşıma kapandı. Çukurca'da yaşayan 22 yaşındaki halime olan Lahican Kaçar'ın doğum sancısı tuttu. Halime kadın ve yakınları Hakkari Devlet Hastanesi'ne gitmek için yola çıktı. Çukurca Hakkari Karayolu'nun kapalı olması nedeniyle halime kadının yakınları Mehmetçik'ten yardım istedi. Doğum yapmak üzere olan Lahican Kaçar'ı Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürmek için 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nca tarafından helikopter sevk edildi. Hamile kadını almaya giden helikoptere PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Mehmetçik, teröristlerin ateşine karşılık verirken diğer taraftan helikoptere alınan kadın Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Lahican Kaçar, hastanede sağlıklı bir doğum gerçekleştirdi. O anlar an be an fotoğraflanırken, askeri yetkililer "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman olduğu ve bundan sonra da olacağı gibi her zaman, içinden geldiği, yetiştiği milletine hizmet etmekte kararlı. Hiçbir tehdit TSK'yı bundan geri koyamayacak. Bu kararlılık teröristle mücadelede de aynen devam ediyor ve edecek. Bölge halkı bunu çok iyi biliyor; seslendiremeseler de gözlerindeki TSK'ya karşı duydukları sevgi ve muhabbet bunun en güzel ispatı" dedi.

MEHMETÇİK İMDADA BÖYLE YETİŞTİ -FOTO GALERİ

'YOLLAR KAPALIYDI GİDEMEDİK'

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde doğum sancıları tutan ve Mehmetçik tarafından helikopterle hastaneye yetiştirilen 22 yaşındaki Lehican Kaçar, hastanade o anları anlattı. Sancılarının bir anda başladığını belirten Kaçar, "Çukurca'dan ambulans istedik. Fakat ekipler yolun kapalı olması nedeniyle Hakkari'ye gidemeyeceklerini söylediler. Çukurca'da da müdahale edemediler. Sonra askeriyeye bilgi verdiler. Onlar da bize helikopter istedi. O gün Hakkari-Çukurca karayolu kapalı olduğu için helikopterle geldik buraya. Erkek bir bebek dünyaya getirdim. İsmini daha koymadık. Bu bebeğimle birlikte 4 çocuğum oldu" dedi.