Melih Gökçek baltayı taşa vurdu !

Melih Gökçek baltayı taşa vurdu !

Melih Gökçek dün attığı tweet'lerle olay olmuştu ama..

Gezi Parkı‘nın tekrar gündeme getirildiği bugünlerde Melih Gökçek bir iddia ortaya attı. Fotoğraflarla “desteklediği” iddiaya göre Eymir Gölü kıyısında yapılacak restoran için ODTÜ yönetimi ağaç katliamı yaptı. Birçok yandaş basın da Gökçek’i kaynak göstererek ODTÜ‘nün ağaç katliamı yaptığını iddia etti. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kamuoyunu yanıltmaya çalışan Twitter hesabından kamuoyunu yanıltan bilgiler paylaştı. Ancak gerçek böyle değildi. Üstelik ODTÜ Eymir’de 2 Kasım 2014 tarihinde ağaç dikme etkinliği düzenleyerek 24 bin ağaç dikilmişti.

1-897.jpg

İşte konu ile ilgili ODTÜ’den gelen açıklama:

T.C. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BASIN MERKEZİ

EYMİR GÖLÜ’NDE AĞAÇ KESİLMESİ ile İLGİLİ
BASIN AÇIKLAMASI

—- Eymir Gölü’nde restoran vb. binanın yapımı kesinlikle söz konusu değildir.

—- 6831 sayılı TC Orman Kanununa göre işletilmekte olan ODTÜ Ormanında yapılacak her türlü çalışma izne tabidir.

—-EymirGölü’nde budanan ve kesilen ağaçlar için Orman İşletme Müdürlüğünden izin alınmıştır.

—- Bakım çalışmalarında kesilen tüm ağaçlar köy okullarında yakacak olarak kullanılmak üzereAnkara Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmektedir.

Eymir Gölü’nde restoran inşaatı için ağaç katliamı yapıldığına dair bugün medyada yayılan haberler gerçek dışıdır. Eymir Gölü’nde restoran vb. binanın yapımı kesinlikle söz konusu değildir. Bu konuda hazırlanmış bir plan-projede yoktur. Bu asılsız iddialarla ve Ankara’nın çeşitli bölgelerine bu konuyla ilgili çirkin pankartlar asaraküniversitemizin yıpratılması amaçlanmakta ve Eymir Gölü ele geçirilmek istenmektedir. Bu yaklaşım asla kabul edilemez. Üniversitemiz bu konuda yasal girişimlerde bulunacaktır.