Melih Gökçek'ten Ankaragücü İçin Kampanya

Melih Gökçek'ten Ankaragücü İçin Kampanya

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, iş adamlarıyla bir araya gelerek sarı-lacivertli kulübün borçlarının ödenmesi ve transfer yasağının kalkması için yardım kampanyası başlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iş adamlarıyla bir araya gelerek Ankaragücü'nün borçlarının ödenmesi ve transfer yasağının kalkması için yardım kampanyası başlattı. 

Ankaragücü Kulübü'nden yapılan açıklamada, kampanyaya katılan iş adamlarının ilk aşamada kulübe 4,5 milyon lira bağış yapmayı taahhüt ettikleri belirtildi.

Melih Gökçek ise Ankaragücü'nü ayağa kaldırmak için bir araya geldiklerini belirterek, "İşi gücü kendi menfaati olan kişiler, kulübü bu hale getirdi. Arkasından da nereye gitsem, 'Başkan, Ankaragücü'ne sahip çık' dediler. Sonunda Ankara'nın takımını ayağa kaldırmak için arkadaşlarımızı davet edelim, bir yardım kampanyası başlatalım istedim" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü'nün sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin tarihi kulüplerinden biri olduğuna dikkati çeken Gökçek, şunları kaydetti:

"Ben 1994 yılında belediye başkanlığına ilk aday olduğumda, 'Bütün dünyada başkentler şampiyon çıkartırken, şampiyon çıkartamayan tek başkent Ankara. Onun için buraya talibim' dedim. O zamanlar belediye başkanlarının kulüp başkanı olması yasak değildi. 'İnşallah başkan olacağım. Ankaragücü'nü de şampiyon yapacağız' demiştim. Temasları kurdum, her şey yolunda gidiyordu. O dönemde Mesut Yılmaz devreye giriyor, Cemal Aydın'ı çağırıyor ve kulübü ona teslim ediyor ki, ediş o ediş. Tabi o dönem Ankaragücü'nden ümidi kestik." 

Eski başkanlar Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım'ı da eleştiren Gökçek'in açıklamada şu görüşlerine yer verildi:

"Her gelen kendi menfaatini düşündü ve takım bu hale geldi. Bütün bunların ardından, 'Sizin yaptığınız işler yok hükmündedir, yeniden kongre yapılacak' dediler ve bizi diskalifiye ettiler. Sonrasında da takım art arda küme düştü. Sonrasında birçok olay yaşandı. Şimdi ise Ankara'nın yüz yılı aşan bu tarihi takımını ayağa kaldırmak için arkadaşlarımızı davet edelim, bir yardım kampanyası başlatalım istedik. Sizleri Ankaragücü'nü birlik olarak ayağa kaldırmak için çağırdım."

 

- Yiğiner'in görüşleri

 

Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, toplantının hayırlı olmasını diledi. 

Sorunlarından arındırılmış bir Ankaragücü'nün, Ankara'nın sosyal ve ekonomik ticari hayatına çok büyük katkılarının olacağını düşündüğünü dile getiren Yiğiner, "Sayın Melih Gökçek'e yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte Ankaragücümüzü kurtarırız ve hak ettiği yerlere de sizlerin sayesinde getiririz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı