Memur greve gidiyor !

Memur greve gidiyor !

Torba Yasa'ya karşı KESK uyarı grevine gidiyor...

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu üyesi KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Torba yasası olarak bilenen tasarı ile ilgili "Kamu çalışanlarının tepkisini ortaya çıkarıp hükümete ileteceğiz" dedi.

Özgen, KESK olarak biz ilki hafta boyunca Türkiye'nin bütün illerini dolaşarak üyelerini bilgilendirmek istediklerini söyledi.

Özgen KESK Mardin Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, KESK olarak iş ve ücret güvencesine yönelik bir takım programların hazırlandığını belirtti.

Kamu çalışanları arasında bir referandum yapacaklarını, ayrıca 5 Haziran'da da bir günlük uyarı grevi yapacaklarını ifade eden Özgen şunları söyledi:" Torba yasasına karşı, KESK olarak biz ilki hafta boyunca Türkiye'nin bütün illerini dolaşarak üyelerini bilgilendirmek istiyoruz. bu bilgilendirme süreçlerinde özellikle 25 ve 31 Mayıs tarihleri arasında bütün işyerlerinde bütün kamu çalışanlarının arasında bir referandum yapmak suretiyle kamu çalışanlarının haklarının gasp etmeye yönelik hükümetin geliştirdiği bu politikaları onaylayıp onaylamayacaklarını, bütün işyerlerinde sandıklar kurmak suretiyle bunu ortaya koyacağız. kamu çalışanlarının tepkisini ortaya çıkarıp hükümete ileteceğiz. ayrıca 5 haziranda bir günlük uyarı grevimiz vardır. bu uyarı grevi çerçevesinde de hükümetin kamu çalışanlarının haklarına yönelik politikalardan vazgeçmesini, vazgeçmediği takdirde bir bütün olarak buna karşı duracağımızı ifade etmek için bu programlarımızı yürüyoruz. "