Memurlar maaş bordrolarını yedi

Memurlar maaş bordrolarını yedi

HAKSEN üyesi memurlar, memur maaş zammının enflasyonun altında kalması gerekçesiyle eylem yaptı.

HAKSEN üyesi memurlar, öğle vaktinde Kızılay Meydan’da mağduriyetlerine dikkat çekmek için bir araya geldi. ‘Bu tiyatro oyununa seyirci kalmayacağız, memuru ele güne muhtaç ettiniz.’ dövizlerini taşıyan eylemci memurlar, 2014 yılındaki memur maaş zammının enflasyonun altında kalması nedeniyle hükümetten enflasyon farklarını istedi.

Memurlar adına konuşan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, ”Memur konfederasyonun 2 milyon 800 bin memur, 2 buçuk milyon civarındaki emekli maalesef 2014 yılında enflasyon ne çıkarsa çıksın, memur maaş kayıpları ne olursa olsun sıfır enflasyon farkı alacaktır. Sadece sıfır enflasyon almayacak, yaklaşık 5 buçuk milyon insanın da ahını alacaktır. Bilmiyorum bu ahın altından kalkacaktır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun ilk 7 aylık enflasyon rakamı yüzde 6,18 olarak gerçekleşmiştir. 12 aylık memur maaş zammı yüzde 6,76’dır. Yani 0,58’lik bir fark kalmıştır. Bundan sonra enflasyon sıfır bile gerçekleşse memur ve memur emeklileri enflasyon farkı alamayacaklardır.” dedi.

“BİTİRDİM , ÖĞLE YEMEĞİMİ”

Eylem sırasında bazı memurlar maaş bordrolarını yedi. Memurlardan Gazi Pınarcı, maaşın daha doyurucu olduğunu, boş bordronun işe yaramadığını söyledi. Pınarcı, ”Çünkü; boş bordro bir işe yaramıyor. İçi dolu olmalı ki işe yarasın. Tadını Sayın Başbakan’a sormalı. Sağda solda fuzuli masraf edip, fuzuli dağıtacağı yerde biraz da memurları düşünsün. Ona hizmet eden memur, koruyan memur, sokakta destek veren memur, oy veren memur. E Sayın Başbakanımız biraz da bizi düşünsün. Sağdan soldan gelenleri değil.” ifadelerini kullandı.

Bordrolarını yiyen memurlardan kimisi, ağızlarına aldıkları kağıtları yutmakta sıkıntı yaşadı. Ayhan Güler, ”Kuru kuru gitmiyor. Valla yiyemedim, yutamadım.” dedi. Cevdet Telefoncu ise ”Ben yuttum ama tadı oldukça acı, tadı kazığa benziyor. Memura atılan kazık gibi. Bitirdim, öğle yemeğim.” şeklinde konuştu.

Mağdur memurlar, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.