Memurlara yemek parası müjdesi

Memurlara yemek parası müjdesi

3 büyük ilde görev yapan memurlar yapılan yönetmelik değişikliğiyle bundan böyle öğle yemeği bedelinin sadece 3'te birini ödeyecek.

Memurların öğle yemeği bedellerinin bütçeden karşılanacak oranları üç büyük il kapsamında değiştirildi. Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'de görev yapan memurlar, öğle yemeği bedelinin yarısı yerine üçte birini, diğer illerdeki memurlar ise yarısını ödeyecek. Düzenlemeyle 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personele de yaklaşık 80 lira tayın bedeli verilecek.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre yeni yönetmelik değişikliğinin, yürürlükteki kanunlarla yönetmelikler arasındaki farklılıkların giderilmesi ve bazı kurumlarda ortaya çıkan farklı uygulamaların önüne geçilmesi amacıyla yapıldığı öğrenildi. Mevcut yasaya göre, halen bu üç büyük ildeki memurların yemek bedellerinin üçte ikisinin, diğer illerdeki memurların ise yüzde 50'sinin kurum bütçelerinden karşılanması gerekiyor. Ancak, gerekli değişikliğin yönetmelikte de yapılmadığı için kurumlar arasında farklı uygulamaların ortaya çıktığı, yönetmelik değişikliğiyle karışıklığın giderileceği bildirildi.

GÜNLÜK BEDEL

Memurların öğle yemeği bedellerini düzenleyen tebliğe göre, 2016 yılı boyunca ek göstergesiz en düşük maaşlı memurlardan günlük 1 lira 12 kuruştan az olmamak üzere öğle yemeği bedeli alınıyor. Düz memur, şef ve şube müdürlerinden 2 lira 29 kuruş, daire başkanlarından 2 lira 95 kuruş, genel müdür yardımları, kaymakam, vali yardımcısı gibi memurlardan 3 lira 90 kuruş ve genel müdür ve müsteşar gibi üst düzey memurlardan da 4 lira 33 kuruştan az olmamak üzere günlük öğle yemeği ücreti tahsil ediliyor.

Yemek bedeli, kurumun kendi bünyesi pişirilmesi ya da dışarıdan hizmet alımı yoluyla karşılanması gibi etkenlere göre değişiklik gösteriyor. Yemek maliyeti örneğin 8 lira ise, İstanbul ya da Ankara'da görev yapan düz bir memur bu yemek için 4 lira yerine günlük 2 lira 66 kuruş ödeyecek. Ancak memur üst düzey görevdeyse, 4 lira 33 liranın altına inilemeyeceği için, il fark etmeksizin 8 liralık yemek maliyetinin 4 lira 33 kuruşunu ödemek zorunda kalacak.

112 PERSONELİNE 80 TL

Yönetmeliğe eklenen bir maddeyle de 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personelin yemek sorunu giderildi. Buna göre, 112'nin istasyon ve kontrol merkezlerinde çalışanlar hariç olmak üzere sözleşmeliler dahil tüm 112 personeli il sağlık müdürlüklerinin yemek servislerinden veya Sağlık Bakanlığı'na bağlı yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanabilecekler. Bu düzenlemeyle 112 personeline aylık yaklaşık 80 lira tayın bedeli ödenmiş olacağı bildirildi.

Sözcü