Merhum Necmettin Erbakan anısına çeşme yaptırıldı -İzmirin Torbalı ilçesinde yaptırılan çeşme, Erbakanın oğlu, SP Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakanın da katıldığı törenle açıldı (Fotoğraflı)

Merhum Necmettin Erbakan anısına çeşme yaptırıldı     -İzmirin Torbalı ilçesinde yaptırılan çeşme, Erbakanın oğlu,      SP Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakanın da      katıldığı törenle açıldı          (Fotoğraflı)

TORBALI Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan anısına İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye tarafından çeşme yaptırıldı.

TORBALI Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan anısına İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye tarafından çeşme yaptırıldı.

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı'nın girişimiyle Torbalı Belediyesi'nce 1. Hürriyet Caddesi'nde yaptırılan çeşmenin açılması dolayısıyla düzenlenen törene, Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Fatih Erbakan, çeşmenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, CHP'li Torbalı Belediyesi'nin büyük bir vefa örneği gösterdiğini vurguladı.

Erbakan, şöyle konuştu:

"Liderimiz her zaman CHP'ye saygıyla bakardı. CHP ile kurdukları koalisyonda yapılan büyük işlerden övgüyle bahseder ve CHP'nin tutumuna övgüler yağdırırdı. Bugün de gördük ki CHP'li bir belediye, liderimiz adına çeşme yaptırmış. Demek sizler de hizmet edene vefanızı gösteren, saygı duyanlardansınız. Allah sizlerin yapacağı her işte kolaylıklar ve hayırlar vesile etsin. Bambaşka bir siyasi görüşün Necmettin Erbakan adına yaptığı bu hayır çeşmesinden dolayı emeği geçen herkese Erbakan ailesi, Saadet Partisi ve şahsım adıma teşekkür ediyorum."

Merhum Erbakan'ın siyasi bir hareketin lideri olmasının yanı sıra çok yönlü kişiliğiyle örnek insan ve ülkeye önemli hizmetler gerçekleştiren büyük bir devlet adamı olduğunu dile getiren Erbakan, "Bizlere de en büyük öğüdü, 'size iyilik yapana iyilik yapmak kolaydır, önemli olan kötülük yapana iyilik yapmaktır' oldu. Kendisinin en sevdiği şey de insanları affetmekti" diye konuştu.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da ülkeye önemli hizmetler gerçekleştiren merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın anısını ilçede yaşatacaklarını belirterek, "Devletimize hizmet eden kişilerin anısını ilçemizde yaşatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

Uygur, MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş'in de ölüm yılı olduğunu hatırlatarak, Erbakan ve Türkeş'i andıklarını kaydetti.

Törende daha sonra Erbakan'ın anısına yaptırılan çeşme hizmete açıldı.