Mersin Smmmo’nun Yeni Başkanı Ömer Faruk Tokgöz Oldu

Mersin Smmmo’nun Yeni Başkanı Ömer Faruk Tokgöz Oldu

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) yeni yönetimi belirlendi.

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) yeni yönetimi belirlendi. Oda Başkanı Dursun Göktaş'ın sağlık sorunları nedeniyle istifası sonrasında Yönetim Kurulu'nun kendi arasında yaptığı seçimle Oda Başkanlığına Ömer Faruk Tokgöz getirildi.

Mersin SMMMO'da, Dursun Göktaş'ın 17 yıldır sürdürdüğü oda başkanlığından sağlık sorunları nedeniyle 25 Mart 2015 tarihinde istifa etmesinin ardından yeni dönem başladı. Yönetim Kurulu'nun 10 Nisan 2015 tarihinde kendi içinde yaptığı görev dağılımıyla Ömer Faruk Tokgöz, oda başkanlığına getirildi. Mersin SMMMO'nun yeni yönetimi bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. SMMMO lokalinde düzenlenen toplantıda, yeni Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Yardımcısı Haşim Gazi Hız, Oda Sekreteri Ersin Gökgün ve Oda Saymanı Ali Günaştı ile birlikte gazetecilerle buluşan Oda Başkanı Tokgöz, Turgay Kapıkıran, Abdullah Demiroğlu ve Abdulhalim Yiğit'in de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldıklarını kaydetti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ın da katıldığı toplantıda Tokgöz, lider bir kurum oluşturacakları mesajı verdi.

"TÜM ÜYELERİMİZİN SESİ OLACAĞIZ"

SMMMO'nun yeni başkanı Tokgöz, toplantıda yaptığı konuşmada, Oda Başkanı Dursun Göktaş'ın sağlık sorunları nedeniyle yürütmekte olduğu görevinden istifası sonrasında Yönetim Kurulu üyelerinin teveccühleriyle 10 Nisan 2015 tarihi itibariyle oda başkanlığı görevine başladığını söyledi. Yönetim Kurulu'nun görev dağılımıyla yeni yönetimi belirlediğini bildiren Tokgöz, yeni yönetimi de tek tek gazetecilere tanıttı. Oda başkanlığı görevini yaparken, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte SMMMO'nun tüm üyelerinin sesi olacaklarını vurgulayan Tokgöz, "Yapacağımız çalışmalarda üyelerimizin mesleki sorunlarına, en başta da haksız rekabete çözüm üreteceğiz. Meslektaşlar arası sosyal ilişkileri güçlendirmek de çalışmalarımızda öncelik alacaktır. Mersin ve ülke sorunlarına da duyarsız kalmayacak, sorunlara sahip çıkacak ve çözümün yanında olacağız. Odamız üyelerinin mesleki sorunlarının çözüldüğü, haksız rekabetin önlendiği, gözlerinin ve gönüllerinin güldüğü, mesleki mücadelemiz yanında demokrasi ve özgürlük mücadelesinin de sürdürüleceği ve de üyelerimizin hiç bir ayrım gözetilmeden mesleğimizin, odamızın daha da ileri götürüleceği günleri hep birlikte yaşamak istiyoruz" dedi.

MERSİN SMMMO'DA HEDEF, LİDER BİR KURUM OLUŞTURMAK

Emeklerinin karşılığını alabilmek için birlik içinde mücadele edeceklerinin altını çizen Tokgöz, çözümün, yaşadıkları sorunların kaynağında bulunduğunu belirterek, sorunlarının adil ve hakkaniyetle çözülmesini istediklerini, bunun için de gereken mücadeleyi birlikte vereceklerini söyledi. Tokgöz, yeni dönemdeki çalışma ilkelerini ve yol haritalarını da şöyle ifade etti: "Mesleki hak ve hukukumuzu korumak üzere finansal bilgi, yönetim muhasebeciliği, mevzuat ve danışmanlık konularında sürekli eğitimler vererek meslektaşlarımızın bilgi birikimini arttıracağız, kariyerlerini geliştirerek uzmanlaşmalarını sağlayacağız. Muhasebe ile ilgili uygulamalara yön veren bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapacağız. Geleceğe yönelik projeleriyle üyelerinin gelişimini sağlayan, şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan, yaşadığı kente ve çevre sorunlarına duyarlı bir meslek odası yaratacağız. Akademik, mesleki çevreler ve kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak toplumun aydınlatılmasına, ekonomik kalkınmaya katkı sunan lider bir kurumu birlikte yaratacağız."

Kaynak: İHA