Mersin yağışlara teslim !

Mersin yağışlara teslim !

Mersin’in Erdemli ilçesinde meydana gelen sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Mersin-Antalya D-400 Karayolu’nda seyreden araçların sürücüleri şiddetli su akıntıları ve birikintileri sebebiyle zor anlar yaşadı.

İlçe merkezi ile ilçeye bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesi başta olmak üzere, Ayaş, Kumkuyu, Limonlu, Kocahasanlı beldelerinde etkili olan yağış, şiddetli su akıntıları oluşturdu.
Rüzgarla birlikte şiddeti artan yağışla, yüksek kesimlerden inen yollardan D-400 Karayolu'na doğru şiddetli su akıntıları oluştu. Akıntılarla birlikte oluşan derin su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış dolayısıyla bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekerek fırtınanın dinmesini bekledi.

İlçe merkezinde de bir mağaza önünde satışa sunulan plates topları fırtına sebebiyle yola saçıldı. Hükümet Konağı Kavşağı'ndaki Yunus ekibi, yola saçılan plates toplarını ve şemsiyeleri yoldan kaldırarak olası bir kazanında önüne geçti.

Kızkalesi beldesinde de mazgallara sığmayan sular, yollarda dereyi andıran görüntüler oluşturdu. Bazı esnaflarda kaldırımdaki ürünleri içeriye taşıyarak, önlem aldı.