Mersinde Işid Protestosu

Mersinde Işid Protestosu

Mersin'de HDP ve BDP öncülüğünde düzenlenen 'IŞİD' protestosunda, AK Parti ilçe binası önünde açıklama yapmak isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı.

- Mersin'de HDP ve BDP öncülüğünde düzenlenen 'IŞİD' protestosunda, AK Parti ilçe binası önünde açıklama yapmak isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı.

İstiklal Caddesi üzerindeki İstasyon Meydanı'nda toplanan ve çoğunluğunu HDP ile BDP'lilerin oluşturduğu grup, IŞİD saldırılarını protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu'nun da aralarında bulunduğu grup, yol boyunca IŞİD ve destekçileri aleyhinde sloganlar attı. IŞİD'i protesto eden kalabalıktan bazıları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıdı.

Yolu trafiğe kapatarak Hastane Caddesi'ni takiben AK Parti Akdeniz İlçe Binası önüne gelen grubun önü, yola barikat kuran çevik kuvvet polisleri ve panzerlerle kesildi. Grubun basın açıklamasını parti binasına daha fazla yaklaşmadan yapmasını isteyen polis müdürleri ile eylemciler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bu sırada kalabalık, yol üzerinde oturma eylemi yaparak protestosunu sürdürdü. Basın açıklamasının yeri konusunda bir süre devam eden tartışmanın ardından polis ekipleri bir kaç metre daha geriye çekildi.

Polisin barikatı geri çekmesinin ardından grup adına açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkan Yardımcısı Nurettin Atız, bugün Kürt coğrafyasının kuşatma altında olduğunu öne sürerek, "Bu kuşatma sadece IŞİD terör örgütü ile değil, dünyanın süper güçleri, terör örgütü ile birlikte Kürdistan coğrafyasını dört koldan kuşatma altına almıştır. Bu kuşatmada her türlü vahşet ve katliamın koşulu oluşturulmuştur. Biz bu kuşatmayı yıkacağımıza inanıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız olarak dağıldı.