Mersin'de kuduz alarmı ! Mahalle karantinaya alındı

Mersin'de kuduz alarmı ! Mahalle karantinaya alındı

Mersin'in Toroslar ilçesinde bir mahallede kuduz alarmı verildi.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde bir mahalle, köpeğin öldürdüğü tilkide kuduz tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Mahallesi'ne gelen tilki, mahalledeki bir köpek tarafından öldürüldü. Olayda köpek de yaralandı. Köpeğin sahibinin durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirmesinin ardından tilkiden alınan örneklerde kuduz hastalığı tespit edilince mahalle karantinaya alındı. Ardından 40 kilometre civardaki tüm mahalle ve köylerdeki köpekler de hastalığa karşı aşılandı. 

Darısekisi Mahalle Muhtarı Nasip Küpeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuduz tespitinin ardından bütün kedi ve köpeklerin aşılanması için ekiplerin çalışmalara başladığını aktararak şunları söyledi:

"Şu ana kadar bir sıkıntı yok. Herhangi bir vatandaşa veya hayvana kuduz hastalığının bulaşması gibi bir durum yok. Sadece bir köpeğin yaralanmasıyla bu olay başladı. O da karantina altında. Bakım ve tedavisi devam ediyor. Anında müdahale edildiği için yayılması gibi bir durum söz konusu değil."

Küpeli, tedbir olarak mahallenin karantinaya alındığını sözlerine ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Toroslar İlçe Müdürlüğü yetkilileri de olayın ardından karantina kararı alındığını, civar mahalle ve köylerdeki tüm köpekleri aşılamaya başladıklarını belirterek 2 günde 100'e yakın köpeğin aşılandığını kaydetti.