MERSİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

MERSİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Mersin'de dün akşamdan bu yana devam eden şiddetli yağıştan dolayı okullar bugün tatil edildi.

Mersin'de dün akşamdan bu yana devam eden şiddetli yağış nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde eğitime bugün ara verildi. Erdemli ilçesinde gece boyu devam eden sağanak yağmur su baskınlarına sebep oldu.

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik veriler ışığında sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara önlem olması amacıyla il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, kentte gece boyu süren sağanağın yanı sıra rüzgar etkili oldu.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DE TATİL İLAN ETTİ

Mersin'de dün akşamdan bu yana devam eden şiddetli yağış nedeniyle Mersin Üniversitesinde de eğitime bugün ara verildi.

Rektörlük tarafından üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 3 Mart Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

EV, İŞYERİ VE TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI

Erdemli ilçe merkezinde işyerlerini ve evlerin zemin katları ile ilçenin birçok noktasında da tarım arazilerini su bastı. Su baskınları sebebiyle sürücüler de güzergahlarında ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekiplerinin gece başlattıkları çalışmalar ise halen sürdürüyor. İlçeye bağlı Koyuncu ve Akdeniz mahallelerinde de belediye ve MESKİ ekipleri su tahliyesi yapıyor.

MERSİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ - Resim : 1

Vatandaşlardan Adem Şahin, "Gece saat 1'den bu yana ayaktayız. Saat 1'den bu yana bir sel felaketi var. Bahçeleri, evlerin zemin katlarını hep sel bastı" dedi.

MERSİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ - Resim : 2

Evini su basan yaşlı bir vatandaş ise ekiplerin gelmesini beklediğini ifade ederek, "Arkadaşlardan biri gece telefon etti. Bir baktım ki bizim içeri su dolmuş. Ne zaman yağdı, ne kadar yağdı bilmiyorum" diye konuştu.

Belediye ekipleri birçok noktada iş makineleriyle yolu kazarak su tahliyesi yapmak zorunda kaldı.

AA