Mersinli Medikal Firması Silikon Vadisinde

Mersinli Medikal Firması Silikon Vadisinde

MERSİN'de 17 yıl önce kurulan Türkiye, Almanya ve Hindistan'da 4 üretim tesisi ve 2 araştırma merkezi bulunan, sterilizasyon sistemlerinde Avrupa'nın ilk 5 firmasından biri olan PMS Medikal, Global Kurumsal Merkezini Chicago’da bulunan dünya medikal...

MERSİN'de 17 yıl önce kurulan Türkiye, Almanya ve Hindistan'da 4 üretim tesisi ve 2 araştırma merkezi bulunan, sterilizasyon sistemlerinde Avrupa'nın ilk 5 firmasından biri olan PMS Medikal, Global Kurumsal Merkezini Chicago’da bulunan dünya medikal üretiminin Silikon Vadisi Illionis Medical District’e (IMDC) taşıyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın başlattığı 'Üretim Rönesansı' programına öncelikli şirket olarak davet edilen PMS Medikal"den yapılan açıklamaya göre, global kurumsal merkezini taşımak için Chicago’da masaya oturdu. IMDC Yönetim Kurulu Başkanı ve Illionis Valisi Pat Quinn, World Business Chicago (WBC) Başkanı ve CEO’su Jeff Malehorn, IMDC İcra Kurulu Başkanı Warren Ribley’in katıldığı törende PMS Medikal’in Genel Müdürü Özgür Güler, anlaşmaya imza attı. Atılan imza ile PMS Medikal, tesisi şirketin global merkezi ve Amerika için üretim, araştırma ve ofis haline getirileceği konusunda 6 yıllık anlaşmayı kapsıyor. PMS Medikal bulunan 'Buddy Products' isimli firmanın eski tesisinde yaklaşık 26 bin metre kare alana yerleşecek.

İmza töreninde konuşan Vali Pat Quinn, Illionis’in eski günlerine geri dönüş yaptığını belirterek, "PMS Medikal’e ve bizim biyoteknoloji ve sağlık sektörümüze kazandıracağı ileri teknoloji işlerine hoş geldin diyoruz. Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel’in Ekonomik Kalkınma ve İstihdam Planı’nın en önemli bileşeni; gelişmiş bir üretim üssü olmakla birlikte inovasyonlara açık olmaktır" dedi

World Business Chicago (WBC) Başkanı ve CEO’su Jeff Malehorn ise, "PMS Medikal’i ve şehrimize kazandıracağı projeler nedeni ile kucaklıyoruz" diye konuştu.

PMS olarak 'Kaliteli Türk Malı' imajını dünyada sağlamlaştırdıklarını, sektörde Original Equipment Manufacturer (orijinal ürün üreticisi) hizmeti vererek, Avrupa'daki üretici rakiplerine de hammadde tedarik ettikleri kaydeden PMS Medikal’in Genel Özgür Güler de şunları söyledi:

"PMS olarak, Illionis Medical District’te bulunmaktan çok memnunuz. Bilimi her zaman işinin odağında tutan PMS'nin Ar-Ge birimi her dönem buluşlara ve inovasyonlara imza atmaktan geri kalmıyor. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip, ABD pazarında etkin rol almak istiyoruz. "

PMS Medikal, hastane ve tıbbi malzeme üreticilerine geniş ürün portföyü ile verimli, güvenilir ve esnek çözümler üretiyor. Şirketin henüz ABD'de pazar ürünleri bulunmamasına rağmen, bu ay ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) onayını iki farklı tıbbi cihaz sterilizasyon ürünü için almayı hedefliyor. PMS’nin FDA onayını bekleyen iki ürününden biri, tıbbi ve dental malzeme sterilizasyonun da geniş bir uygulama yelpazesi olan, non-toksik hidrojen peroksit kullanan, 60 bin ile 70 bin dolar fiyat bandında bulunan bir cihazı oluşturuyor.

Öte yandan, PMS Medikal Türkiye’deki ve yurtdışındaki üretim tesislerini koruyarak, bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında genel merkez çalışanlarını IMDC’e taşımayı planlıyor.