Meslektaşını öldüren avukatın cezası belli oldu

Meslektaşını öldüren avukatın cezası belli oldu

Antalya'da sevgilisi olduğunu iddia ettiği Rus meslektaşını öldüren avukat 10 yıl hapis cezası aldı.

Antalya'da uzun süredir birlikte olduğunu iddia ettiği Rus meslektaşı Liudmila Peregon'u, eski kocasının yanında tabancayla öldürmeye teşebbüsten yargılanan avukat Mustafa Kemal Sümer, 10 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukat Mustafa Kemal Sümer, geçen yıl 30 Haziran gecesi saat 01.00'de, Antalya'nın Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesi 10'uncu Sokak'taki sitede bitişik dairede evi olan 2 çocuk annesi Rus meslektaşı Liudmila Peregon'u, eski kocası Levent A.'nın yanında tartakladıktan sonra tabancayla yaraladı. Sümer daha sonra bekçi kulübesine kaçan ikilinin peşinden gidip burada bir el daha ateş etti. 2 yerinden yaralanan Liudmila Peregon ile yanındaki Levent A. Rusya'ya gitti. Tutuklanan Mustafa Kemal Sümer hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Meslektaşını öldüren avukatın cezası belli oldu

Davanın duruşmalarına, olaydan sonra Rusya'ya giden Liudmila Peregon ile Levent A. katılmadı. Tutuklu yargılanan Sümer'in avukatı Alper Tunga Bacanlı, olayın kasten öldürmeye teşebbüs değil, yaralama eylemi olduğunu iddia etti. Bacanlı, müvekkiliyle Liudmila Peregon arasında 5-6 yıldır devam eden nikahsız bir evlilik ilişkisi olduğunu, ikilinin yaz aylarında Antalya'ya gelip birlikte yaşadıklarını ileri sürdü. Peregon'un, Mustafa Kemal Sümer'den hamile kalıp bebek sahibi olmak istediğini öne süren Bacanlı, ikili arasında bu nedenle tartışma başladığını aktardı. Peregon'un çocuk sahibi olma arzusunun Rusya'da gittiği bir falcının telkinlerinden kaynaklandığını iddia eden Bacanlı, şöyle devam etti:

FALCIYA İNANDI

"Mağdure, müvekkilimin yakınlarına, Rusya'nın en ünlü falcısına gidip fal baktırdığını anlatmıştır. Liudmila'nın anlattıklarına göre falcı "Siz Mustafa Kemal ile birbirinizi seviyorsunuz ama evlenemeyeceksiniz. Kemal başka biriyle evlenip çok zengin olacak. Sen ise trafik kazası geçirip öleceksin" demiştir. Liudmila falcının söylediklerini Mustafa Kemal'in yakınlarına anlatmıştır. Mustafa Kemal'den hamile kalıp çocuk sahibi olursa falcının söylediklerinin boşa çıkacağını söylemiştir. Mustafa Kemal Sümer'e de bu hususta baskı uygulamıştır. Müvekkilim ise ısrarla çocuk doğurmak istemesinin nafaka için olduğunu düşünerek bundan kaçınmıştır."

Karar duruşmasında da eski savunmalarını tekrarlayan Bacanlı, "Müvekkilim bebek sahibi olmak istemediğini söylemesi üzerine mağdure kıskandırma yoluna gitmiştir. Mağdure başka erkeklerle sitede alkol alıp yakınlaşmıştır. Son olarak da müşterek iki çocukları olan eski eşini evine çağırmıştır. Sonra da eski eşiyle birlikte müvekkilime hakaret etmiştir. Müvekkilim tartışmadan sonra evine gitmiştir. Daha sonra da mağdure eski eşiyle birlikte müvekkilimin kapısına dayanmıştır. Bunun üzerine müvekkilim hedef gözetmeden, içinde 11 mermi olan tabancasıyla bir el ateş etmiştir. Müvekkilim bekçi kulübesinin önünde de yine hedef gözetmeden bir el daha ateş ettikten sonra tabancanın şarjörünü çıkarıp yere atmıştır. Öldürme kastı olsaydı, müvekkilim içinde 9 mermi kalan tabancanın şarjörünü yere atmazdı. Müvekkilim öldürmeye teşebbüsten değil, yaralamaya teşebbüsten yargılanmalıdır" dedi.

Müvekkilinin hükümle birlikte tahliyesini talep eden Bacanlı, bu tür olaylarda Yargıtay kararlarının da kasten yaralama olarak değerlendirildiğini kaydetti. Son sözü sorulan Mustafa Kemal Sümer de avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, öldürme kastıyla hareket etmediğini söyledi. Sümer, "Ben alacağım cezanın infazını yattım. Hükümle birlikte tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, sanığı öldürmeye teşebbüs eyleminden 10 yıl hapse mahkum etti. Sanığa tahrik indirimi de yapılmadı. Avukat Alper Tunga Bacanlı, kararı temyiz edeceklerini söyledi.