Mete Yarar: ''Bu öncü deprem, tehlike geçmedi''

Mete Yarar: ''Bu öncü deprem, tehlike geçmedi''

Darbe girişimi ile ilgil yaptığı açıklamalarla olay olan Mete Yarar, henüz tehlikenin geçmediğini söyledi.

Devletin zirvesine en yakın isimlerin darbeye teşebbüsten yakalandığına vurgu yapan Mete Yarar “Karargahı kriptolar ele geçirmiş. Halen deşifre olmayanlar var. Rehavete kapılmamalıyız” dedi.

Güvenlilik politikaları uzmanı ve eski Özel Kuvvetler subayı Mete Yarar, FETÖ'cü çetenin darbe girişimiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yarar, “Bu öncü deprem, tehlike geçmedi. Halen deşifre olmamış kriptolar var. Rehavete kapılmamak lazım” dedi.

GÖZE GİRDİLER AMA…

FETÖ'cülerin “Şablon planı” uyguladıklarını vurgulayan Yarar, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının en yakınındaki isimlerin darbe girişimine katılmasıyla ilgili ise şöyle dedi: “Bunlar kriptoydu. Herkesten çok çalıştılar, hiçbir şeye itiraz etmeyip, göze girdiler, kendilerini gizlediler. Hulusi Akar, Özel Kalem Müdürüne o kadar çok güveniyordu ki, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bu yana yanındaydı ama kripto çıktı. Genelkurmay Karargahı'nı kriptolar ele geçirmişti.” Mete Yarar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

İLKER BAŞBUĞ UYARMIŞTI

 Darbe girişimi gecesi, askerlerin içinde FETÖ davalarından aranan polisler vardı ve bunlara askeri üniforma dağıtıldı. Darbenin başarısızlığa uğramasındaki en büyük pay Özel Kuvvetlerin direnç göstermesidir. Bu karargah ele geçirilse darbe gerçekleşirdi. Jandarma, Hava ve Kara Kuvvetleri birlikleri darbeye destek verdi. Genelkurmay düştü. Özel Kuvvetler sayesinde darbe bertaraf edildi.

 Akıncı Üssü beyindi. Üsteki, personel erkenden gönderildi ve sadece FETÖ'cü subaylar kaldı. F-16'ları kaldıran, Meclis'i bombalayan pilotlar da FETÖ'cü. Orgeneraline kadar bu kadar FETÖ'cü subay TSK'da nasıl örgütlendi? Çünkü bas bas bağıranları dinlemediler. İlker Başbuğ'un uyarılarını dinlemediler. En yakınlarına sızanları görmediler, çünkü planlayan Genelkurmay'dakilerdi. Böyle olunca, darbe de işleme konuldu.

 Yüksek Askeri Şura'nın elinde eskisine göre birçok yetki yok. Subayı, generali hemen atamıyor. Şüphe üzerine de hareket edilemez. Genelkurmay Başkanı'nın, TSK'daki FETÖ yapılanması konusunda birçok kez somut delil istediğini ve buna göre işlem yapmak istediğini biliyorum.

ŞİMDİ NE YAPILACAK?

 Kozmik Oda olayından sonra hangi FETÖ'cü subayı izleyebileceksiniz? Seferberlik Tetkik Kurulları kapatıldı. Genelkurmay ele geçirilmiş. Personel ve İstihbarat Başkanlığı, Özel Kalem, Adli Müşavirlik, yaverlik ele geçirilmişse ne yapacaksınız? Genelkurmay Başkanı'nın başına silah dayayan kendi emir subayı…

 Çok sayıda general ve subay gözaltında, tutuklananlar var. Ancak bunların hepsi için ‘Suçlu' diyemeyiz. Bunu yargı ortaya çıkaracaktır. TSK bu işten yara aldı ama bir yanda darbe teşebbüsü dolayısıyla gözaltına alınan tutuklanan mensupları var, diğer yandan da yine canla başla görevini yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD'e karşı, PKK'ya karşı mücadelesini, hız kesmeden devam ettiriyor.

Sözcü

Etiketler mete yarar