Mete Yarar: O teröristlerden biri öldü

Mete Yarar: O teröristlerden biri öldü

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Tahir Elçi'nin öldüğü saldırıya ilişkin görüntülerdeki teröristlerden birinin öldüğünü söyledi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar CNNTÜRK'te Saynur Tezel Özgentürk'ün konuğu oldu. Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin yaşanan olayları değerlendiren Yarar canlı yayında çarpıcı bir açıklama yaptı.

Mete Yarar görüntülerde net bir şekilde görülen saldırganlarla ilgili olarak da ilk kez bir açıklama yaptı. Yarar, " Vurulan iki teröristen biri yaralı ya da öldü" dedi. Sunucu Özgentürk'ün yeniden sorması üzerine 'kaynağını söylemeyeceğim ama evet öldü' şeklinde açıklama yaptı. 

Mete Yarar, 'O iki kişiden biri sağ yakalanabilirse sorunun yanıtı bulunacak' diye de ekledi. Mete Yarar, 'Tahir Elçi ambulansa götürürken bile çatışma devam ediyordu' da dedi. Yarar konuşmasında, olayın olduğu yerde bir risk olacağı düşünülerek ekstra bir önlem alındı şeklinde konuştu. Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, konuşmasında "Polis koşan kişiyi vursaydı, 'polis sivili vurdu' diye kıyamet kopardı. Başına gelmeyen kalmazdı" yorumunda da bulundu.