Mete Yarar'a saldırı anı güvenlik kamerasında

Mete Yarar'a saldırı anı güvenlik kamerasında

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar bugün öğle saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Mete Yarar'a yönelik saldırının oğlunun alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi.

Kadıköy, Suadiye’de bir saat önce meydana gelen olayda polis kaynakları görgü tanıklarının ifadesine göre Mete Yarar’ın önce iki kişiyle tartıştığı tespit edildiği öğrenildi. 

Tartışma sırasında iki kişinin silahlarını çekerek Mete Yarar’a doğru ateş ettikleri, Mete Yarar’ında silahını çekerek onlara karşılık verdiği belirtildi.

PERDE ARKASI BELLİ OLDU

Yarar’a silahlı saldırı soruşturması sürüyor. Edinilen ilk bilgilere göre, olay bir terör saldırısı değil... DHA'nın haberine göre güvenlik uzmanı Mete Yarar’ın oğlunun Suadiye’de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından alacağı olduğu tespit edildi. Buna karşılık borçluların 2 adet 40 bin, 1 adet de 20 bin liralık senet verdikleri öğrenildi. Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi. Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi. Mete Yarar’ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar’ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.  Olaydan sonra Mete Yarar’ın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Kimlikleri tespit edilen kaçan iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

YARAR 'KOMPLO' DEDİ

Mete yarar daha sonra Twitter hesabından şu açıklamarı yaptı: "Hep söylediğim tek şey Allah'ın verdiği canı o alır. İlk mermi üç metreden atılmasına rağmen patlamadı. Allah büyük bir tuzaktan ve komplodan korudu. Bunlar en iyi bildikleri tuzağı bana da kurmaya çalıştılar. Keşke böyle bir olay ile sevenlerim bu kadar çok olduğunu öğrenmeseydim. İşin ilginç yanı olayın bir adi alacak gibi gösterilmesidir. Bu zaten tuzağın ilk başlangıcıdır. Son Yazımı okuyun itibar suikastine nasıl uğratılacağımızı okuyun. Aynen beklediğim gibi oldu. Millet Canını vermiş biz de en fazla bir can veririz. Ama beni susturamazsınız. Arayan soran herkese teşekkürler. Herşey horozun vurup patlamayan mermide. Dualarınız yeter."

Hürriyet