Meteoroloji'den sis uyarısı

Meteoroloji'den sis uyarısı

Meteroloji Genel Müdürlüğü, sis ve pus uyarısı yaptı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşları gecee ve sabah saatlerindeki sis ve pusa karşı uyardı. İşte il il hava durumu tahminleri.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi altındaki bölge genelinde havanın parçalı az bulutlu yer yer çok bulutlu geçmesi, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır’da 3, sıfırın altında olmak üzere Van, Muş ve Erzincan’da 1, Bitlis 2, Hakkari, Ağrı ve Erzurum’da 5, Ardahan ve Kars’ta 9 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan, Kars ve Erzurum’da 1, Bitlis ve Ağrı’da 2, Hakkari, Muş, Iğdır ve Erzincan’da 4, Van’da 5 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları, Kars’ta 10, Ardahan’da 8, Erzurum’da 4, Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde 10 ve Konaklı Kayak Merkezi’nde 15, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 16, Kop Dağı’nda 17 santimetre ölçüldü.

Karayolları yetkilileri de yolların genelinde buzlanma olduğunu belirterek, sürücülerin tedbir amaçlı zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve beraberinde buzlanmanın etkili olduğunu hatırlattı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bina çatılarında tehlike oluşturan buz sarkıtları vatandaşlarca temizlendi. Belediye ve karayollarına ait ekipler, yollarda kar temizliği başlattı. Soğuk ve yağışlı hava yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Kuşların yem bulmakta zorlandığı gözlenirken, bazı güvercinler soğuktan korunmak için bir binanın açık kalan çatı kapağından içeri girmeleri ilginç görüntü oluşturdu.