Metro ve metrobüslerde bomba alarmı

Metro ve metrobüslerde bomba alarmı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, terör saldırılarının devam edeceği bilgisini aldığı ve avm, metro ve metrobüs gibi alanlarda gerçekleştirileceğini söyledi.

İstanbul Emniyeti'nden polis teşkilatına gönderdiği terör uyarısı endişe yarattı. Uyarıda 4 kritik metro ve metrobüs durakları için uyarı yer alıyor. İstanbullular AVM'lerden de uzak durun!

Suruç patlaması ardından artan terör eylemleri İstanbul Emniyeti'ni alarma geçirdi. Uyarı yazısında emniyet terör saldırısı olabilecek noktaların tek tek adını verdi. 

Emniyet'in yazısına göre, Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metro durakları ile Metrobüs hattındaki tüm duraklar için uyarı verildi. Yazıya göre İstanbul'daki alışveriş merkezleri de terör saldırısı hedefinde. 

SOSYAL MEDYADAKİ İDDİA DOĞRU ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan 'uyarı' belgesi doğru çıktı. İstanbul Polisi, halkın yoğun olarak bulunduğu metro istasyonlarında gelebilecek bombalı saldırılara karşı önlemlerini arttırdı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda, Suruç’taki olayın ardından yaşanan saldırılar ve geçen cuma günü eş zamanlı olarak bir çok ilde yasadışı örgütlere yönelik gerçekleştirilen operasyondan bahsedildi. Operasyon sırasında yasadışı DHKP-C örgütü üyesi olduğu belirtilen Günay Özarslan’ın ölü ele geçirildiği, buna paralel polise yönelik saldırılar yapıldığı ifade edildi.

EMNİYET: SALDIRILARIN DEVAM EDECEĞİ YÖNÜNDE İSTİHBARAT BİLGİSİ VAR

Saldırıların devam edeceği yönünde istihbarat bilgisi olduğu ifade edilen yazıda, “Terör örgütlerinin Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarına bombalı eylem gerçekleştirebilecekleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıda bulunulacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir”denildi.

Saldırıların diğer metro ve toplu taşıma araçlarına, güvenlik güçleriyle araçlarına,emniyet binaları, tesis ve lojmanlarına, kamu binalarına ve halkın kalabalık olarak bulunduğu noktalara gerçekleştirilebileceği kaydedilerek, “Bu nedenle personelin konuyla alakalı duyarlı bulunması yönünde uyarılmasnı, alınan güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilerek, olabilecek gelişmelerden anında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi...” denildi.

ekran-resmi-2015-07-27-13.31.21.png