Metrobüs ''ıslahına'' 15 milyon TL !

Metrobüs ''ıslahına'' 15 milyon TL !

İstanbul’daki metrobüs istasyonları, 15 milyon liraya “ıslah” edilecek

Yurt gazetesinden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 12 Mart 2013 tarihinde ihale ettiği “Metrobüs İstasyonları Islahı İnşaatı” işi sonuçlandı.

“Açık” usulle yapılan ihaleye 9 firma teklif verdi ve bu tekliflerin 8’i geçerli sayıldı. Belediye söz konusu iş için 22.524.822 TL “yaklaşık maliyet” belirledi. Dün yayımlanan sonuç ilanına göre, İzmirli firma FFK İnşaat Mühendislik San. Ve. Tic. Ltd. Şirketi ihaleyi, yaklaşık maliyetin 7.8 milyon TL altında teklif vererek aldı.

ÇALIŞMALAR NE ZAMAN BİTECEK?

İhale şartnamesine göre metrobüs istasyonlarının ıslahı ile ilgili çalışmalar 31 Aralık 2013 tarihine kadar tamamlanacak. Yapılacak iş, Beylikdüzü ile Söğütlüçeşme/Kadıköy arasındaki bütün metrobüs istasyonlarını kapsıyor.

YAŞANAN İZDİHAM VE AKSAKLIKLAR

Sık sık metrobüslerin arızalanması ve kazalarla gündeme gelen metrobüs, bölünmüş özel yolu ile İstanbul trafiğine takılmadan ulaşım olanağı sağladığı için halkın büyük ilgisini gördü. Ancak gördüğü ilgiyi karşılamada yetersiz kalan metrobüs aynı zamanda halkın tepkisini de çekiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan izdiham, yolcular arasında tartışmalara yol açıyor. Islah çalışmasının özellikle istasyonlarda yaşanan sıkıntıları gidermesi hedefleniyor.

KARTAL-KADIKÖY HATTINDA SORUN VAR

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer Kartal-Kadıköy metrosunu gündeme getirdi ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergeleri verdi.

Dinçer’in soruları şöyle:  “Basında yer alan haberlerden, 7 yılda biten ve milyarlarca lira harcanan, 16 istasyondan oluşan Kadıköy-Kartal metrosunun birçok hata ve eksikleri olduğu, duvarlardan su sızdığı anlaşılmaktadır. Su sızıntısı ve rutubettin nedeni nedir? Önlenmesi için bir çalışma yapılmış mıdır? Metro istasyonlarında bulunan yürüme bantlarındaki arızalar neden kısa sürede giderilemiyor?”