Mezarı başında intihar etti

Mezarı başında intihar etti

Bursa'da bir kadın, 8 yıl önce ölen kocasının mezarının başında kendini astı.

Bursa’da, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 44 yaşındaki Candan Çolak, 8 yıl önce kalp krizi geçirerek ölen eşi Önder Çolak’ın mezarının 100 metre yakınındaki ağaca bağladığı iple intihar etti.

Bursa’da, tekstil konusunda işyeri bulunan ancak ekonomik sıkıntılar sebebiyle iflas ettiği öne sürülen Önder Çolak, 2007 yılında kalp krizi geçirince öldü. Çolak’ın cenazesi Pınarbaşımezarlığındaki aile kabristanına defnedildi. Önder Çolak’ın eşi Candan Çolak ise eşini kaybetmesiyle birlikte ekonomik sıkıntıya girdi. Bir bankada çaycı olarak çalışan Çolak, daha sonra işinden ayrıldı. 3 çocuk annesi Çolak, dün öğle saatlerinde Pınarbaşı Mezarlığı’ndaki eşinin mezarını ziyaret etti. Candan Çolak, daha sonra yanına getirdiği ipi eşinin mezarına 100 metre uzaklıktaki selvi ağacına bağladıktan sonra kendini astı.

Çevreden geçenlerin çesedi görmesi üzerine polise haber verildi. Sevk edilen polis ekipleri mezarlığın ve ağacın etrafına güvenlik şeridi çekti. Yapılan incelemede ilk önce kadının üzerinden kimlik çıkmadı ve polis ekipleri Kayıp Şahıslar Bürosu’na bilgi vererek son günlerde kayıp kadın ihbarı olup olmadığını sordu. Ancak kadınla ilgili herhangi bir kayıp ilanı kayıtlarda görülmedi. Bursa Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemesi ardından Çolak’ın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Buraya gelen görümcesi Şermin Çolak, Candan Çolak’ı teşhis etti.

Çolak’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından Pınarbaşı Mezarlığı’nda eşinin yanına defnedildi. Soruşturma sürdürülüyor.

Olayla alakalı soruşturma sürüyor.