MHP Baykal'ı son anda çizdi !

MHP Baykal'ı son anda çizdi !

MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde Baykal'ı desteklediği ancak son 1 gün kala vazgeçtiği öne sürüldü.

Baykal'a yakınlığıyla bilinen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP'nin oylamadan bir gün önce CHP'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal'a zımnen destek sözünü ilettiğini ancak vazgeçtiğini öne sürerek, "Bu sonuç Baykal-Erdoğan görüşmesinde Meclis Başkanlığıpazarlığının yapılmadığının fotoğrafıdır" dedi.

BAYKAL'IN YAKIN ÇEVRESİNİ ARAYIP...
Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre, Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin geçersiz oy kullanması tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, çarpıcı bir iddia ortaya attı. İddiaya göre, oylamadan bir gün önce MHP'den önemli bir isim, Baykal'ın yakın çevresini telefonla arayıp "Bizim grup yarın toplanıyor. 3'üncü tur sonrası MHP adayı 4'üncü tura kalmazsa, grubu serbest bırakacağız" dedi.

Bunun üzerine Baykal ve ekibi heyecanla MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin parti grup toplantısında yapacağı açıklamayı beklemeye başladı. Grupta Bahçeli’nin bağlayıcı bir açıklamada bulunmaması Baykal’ı umutlandırdı. Ancak grup toplantısı sonrası Bahçeli’nin, adaylarının 4’üncü tura kalmaması durumunda MHP’li vekillerin geçersiz oy kullanacağını açıklamasıyla Baykal ve ekibi yıkıldı.