MHP Erdoğan kararından döndü

MHP Erdoğan kararından döndü

MHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı il ziyaretleri ile ilgili tavrını değiştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP); Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı il ziyaretleri çerçevesinde takındığı tavrını değiştirdi.

MHP; Erdoğan'ın bugünkü Kars ziyareti sırasında Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Erdoğan'a karşı daha önce aldığı karar çerçevesinde uyguladığı tavra benzer bir tavır takınmayacak. Erdoğan, bugün kendisini karşılamaya gelecek olan MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı ziyaret edecek.

 Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı'nın il gezilerinde standart üç ziyaret yer alıyor.

Bunlar valilik, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığını ziyaret olarak sıralanıyor. Ancak DBP'nin tavrı nedeniyle Cumhurbaşkanı'nın il ziyaretlerinde belediye başkanlığına da ziyarette bulunması geleneği yıkılmıştı. Erdoğan; DBP'nin belediye başkanlarının karşılama heyetinde yer almaması tavrı nedeniyle Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Van gezilerinde belediye başkanlıklarını ziyaret etmemişti.

 CHP ise devlet geleneklerini dikkate alarak, Erdoğan'a karşı il ziyaretleri çerçevesinde bir tavır almamıştı. Erdoğan, Çanakkale, Tekirdağ ve İzmir il ziyaretlerinde kendisini karşılamaya gelen CHP'li belediye başkanlarını ziyarete gitmişti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Mayıs'taki Adana ziyareti sırasında MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Erdoğan'ı karşılamaya gitmemişti. Erdoğan da, bu nedenle Adana'da belediye başkanlığı ziyaretinde bulunmamıştı. Ancak MHP'nin bu tavrı değişti. Erdoğan, Kars gezisinde MHP'li Belediye Başkanı Karaçanta'yı ziyaret edecek.

 Erdoğan, bugün saat 12:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda "Cumhurbaşkanı Karslılarla Buluşuyor" etkinliğinde halka seslenecek. Saat

 13:00'de Kars Valiliği'ni Ziyaret edecek olan Erdoğan, saat 13:45'te Kars Belediye Başkanlığı'na ziyarette bulunacak.

 Erdoğan, saat 14:15'de ise 14'ncü Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek.

 Erdoğan, Kars'tan Hatay'ın İskenderun ilçesine geçecek. Saat 17:00'de Anıt Meydanı'nda halka hitap edecek. Erdoğan, İskenderun Belediye Başkanlığı'na da ziyarette bulunacak.