MHP milletvekili Ümit Özdağ disipline sevk edildi

MHP milletvekili Ümit Özdağ disipline sevk edildi

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın, tüzüğün bazı  maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma  talepli olarak, disipline sevk edildiği bildirildi.   MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Özdağ hakkında  yaptığı yazılı açıklamada, "Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren parti  tüzüğümüzün 11. maddesinin ihlali, yine tüzüğümüzün 78/4-c-e-g maddelerini ihlal  mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak  sebebiyle, parti tüzüğümüzün 81. maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti  üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak, Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza  sevk edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

BAŞKANLIK ÇIKIŞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ 

Özdağ'ın başkanlık sistemiyle ilgili açıklamaları tepki çekmişti.MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başkanlık sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Yarın Başkanlık sisteminde ısrar edilirse, Türk toplumu ortadan ikiye bölünecektir" demişti. Prof. Dr. Özdağ başkanlık sistemi ısrarından vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söylemişti:
"Başkanlık sisteminde ısrardan vazgeçilmesi gerekir. Çünkü yarın Başkanlık sisteminde ısrar edilirse, Türk toplumu ortadan ikiye bölünecektir. Hiç olmadığı kadar büyük bir kutuplaşma ortaya çıkacaktır. Bu kutuplaşma o kadar kesin kutuplaşma olacak ki; bunun üzerine her türlü dış ve iç manipülasyonun binmesi mümkün hale gelecektir. Buradan inanın zafer çıkmaz, buradan sadece mağlubiyet çıkar. O da Türkiye için mağlubiyet olur."

fo-007.jpg