BAHÇELİ'DEN ÇOK SERT SÖZLER: CİBİLİYETİ....

BAHÇELİ'DEN ÇOK SERT SÖZLER: CİBİLİYETİ....

MHP, seçim beyannamesini Ankara'da Arena Spor Salonu'nda açıkladı. MHP, asgari ücreti net 1400 liraya çıkarmayı vaat etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini Ankara Arena Spor Salonu'nda açıkladı.

Bahçeli konuşmasında, "Davutoğlu diyor ki, biz konuşuyor onlar yapıyormuş. Doğrudur, hakkı vardır. Biz hırsızlığın kötülüğünü konuşuyoruz onlar yapıyorlar" dedi.

''BU ÜLKEYİ HIRSIZIN, ARSIZIN, UĞURSUZUN ELİNDEN KURTARMAYA YEMİNLİYİZ''

''Devletin başına Devlet gelecek'' sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

''Aziz Türk milleti, kıymetli dava arkadaşlarım saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler zulüm ve eziyetlerin zirveye çıktığı bir zamanda milli varlığımıza yönelik saldırının yoğunlaştığı bir eşikte MHP cesaretiyle ilkeli tutumuyla çevik ve çabuk siyasi tavrıyla buradadır. MHP, toplumsal onarım iddiasıyla huzurlu gelecek milli ahlaklı ve adaletli yönetim vaadiyle milletimizin huzurundadır. Bu aziz vatanı ağırlıklarından kurtarmaya talibiz. Bu güzel ülkeye hırsızın, arsızın, uğursuzun elinden kurtarmaya yeminliyiz. AKP’nin aşırdığı 2023 vizyonumuzun temelinde bunlar yatıyor.

''GÖMLEK DEĞİŞTİREN İLKESİZLERE HİÇ BENZEMEDİK''

Diğer partiler eteğindeki taşları döktü. MHP beyannamesini en sona bırakmayı tercih etti. İki hususu önemle gözettik. İlk olarak geçmiş yıllarda açıkladığımız hedefle izleyeceğimiz politikalarımız özellikle siyasi kapkaççı AKP tarafından yüzsüzce çalınmıştır. Çünkü bunların işi gücü yürütmektir. AKP'nin nefesi tükendi, siyaseti iflas etti. İkinci olarak tespit ve gelecekle ilgili düşüncelerimizin karambole gitmemesine azami dikkat ettik. Acele etmedik telaş yapmadık. 46 yılın tecrübesi ve özgüveni ile hareket ettik. Neysek oyuz umut tacirliği yapmadık. Neyi dediysek onun yanında arkasında ve izindeyiz. Biz sözlerini unutan geçmişini gömlek gibi değiştiren ilkesizlere hiç benzemedik.

''BEYANNAMEYİ 3 MAYIS'TA PAYLAŞIYOR OLMAMIZIN KENDİ İÇİNDE ANLAMLI ZEMİNİ VAR''

Seçim beyannamemizi 3 Mayıs'ta paylaşıyor olmamızın kendi için anlamlı zemini vardır. Bugün boşuna seçilmemiştir. Tam 71 yıl önce 3 Mayıs 1944'te Türk milliyetçileri geçtiğimiz yüzyıla adeta damga vurmuşlardır.

''ERDOĞAN'IN OLAMAYACAĞI TEK ŞEY VARSA O DA...''

Erdoğan her makama ulaşabilir ancak şu fani dünyada olamayacağı bir tek şey varsa o da milliyetçiliktir.

''DOĞRUDUR, BİZ KONUŞUYORUZ, ONLAR YAPIYORLAR''

Davutoğlu'na göre biz konuşuyor onlar yapıyormuş. Doğrudur, biz hırsızlığın kötülüğünü konuşuyoruz onlar yapıyorlar. Biz rezillikleri konuşuyoruz onlar tatbik ediyorlar.

''PKK'YA KARŞI BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE''

AKP'ye CHP'ye diğerlerine oy vermiş kardeşim gel bizimle yürü. PKK'ya karşı bizimle yürü Türkiye.

''HANGİ REZİL REJİMİ TEK BAŞINA PLANLAMAKTADIR?''

Erdoğan, cumhurbaşkanlığının çöktüğünü iddia etmiştir. Madem çöktüyse bu makamda niçin oturmaktadır? Erdoğan başkanlık makyajlı hangi rezil rejimi Türkiye için ve tek başına planlamaktadır?

''BAŞBAKAN DAVUTOĞLU YOK HÜKMÜNDEDİR''

Tek adamlık hevesi milli iradeyi köreltti. Çok bilinmeyenli bir bunalım döngüsü kapımızda. Başbakan Davutoğlu yok hükmündedir. Erdoğan devletin işleyişini felç etmiştir. 7 Haziran'da Türk milleti başkan seçmeyecek, başkanlık sistemini oylamayacak, Erdoğan'a yeni koltuk imal etmeyecektir. 7 Haziran'da Türk milleti, kaderi ve sorunları için tercih yapacak, ihanet lobisiyle, kriz ve lekeli kadrolarla yolunu ayıracaktır.''

İŞTE MHP'NİN SEÇİM VAATLERİ

-Kısa vadeli hedefimiz tek başına iktidar olmaktır. Birinci iktidar dönemi tahrip edilen ülkenin onarılmasını sağlayacağız. AKP'nin kayırmacı özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceğiz. Terörü tamamen bitirerek toplumsal huzur ve güveni temin edeceğiz.

-İşsizlik ve yoksulluğu önemli ölçüde hafifleteceğiz. İstihdam yaklaşık 29,1 milyon kişiye ulaşacaktır. Yüzde 5,2 büyüme sağlayacağız.

-Yıllık ortalama yüzde 6,6 büyüme sağlanacak. Kişi başına milli gelir 20 bin dolara yükselecek.

-Siyasi faaliyetlerin temeline demokrasi, hukukun üstünlüğü, adalet oturtulacak.

-Yapay azınlık yaratılmasına, milli kimlik tanımının değiştirilmesine Türkçe dışında anadil eğitimine karşıyız.

-Güvenlik güçlerimizi, kışlada karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz. Herkes bilsin ki terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek, ihanet süreci bıçak gibi kesilecek. İhanete ortak olanlar adalete sevk edilecektir.

-Kadınlarımıza, çocuklarımıza, yaşlılarımıza yönelik şiddet olaylarında dava zamanaşımı kaldırılacak, harç ve mahkeme masrafı alınmayacak.

-Yolsuzluk yoluyla elde edilen mal varlığına el koyulacak. Servetlere de zamanaşımı gözetilmeden el koyulacaktır.

-Sürdürülebilir ve yüksek büyüme ortamı tesis edilecek. Fiyat istikrarını sağlamak, büyümeden taviz vermeden cari açık kapatılacak. Türk markalı ürünler yaygınlaştırılacak. Kaynaklar üretken alana yönlendirilecek.

-Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görüyoruz ve Türk milletine en uygun yönetim şekli olarak değerlendiriyoruz.

-Büyüme 2016'dan itibaren kademeli artacak.

-İstihdam üzerindeki vergiler hafifletilecek.

-Çanakkale Boğaz Geçişi projesi gerçekleştirilecektir.

-Esnaf ve sanatkarlarımız güçlendirilecek. Uygun krediye ve dış pazara erişimi kolaylaştırılacak. Teminat sorunu ortadan kaldırılacak.

-Vergisini düzenli ödeyen ödüllendirilecek.

-Emekli aylıklarında sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecektir.

-Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak. Mazot, çiftçiye 1 lira 75 kuruş olacaktır.

-Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz.

-Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapacağız.

-Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya geçireceğiz.

-Asgari ücretten vergi almayacağız. Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı vereceğiz. 

-Emekliye mart ve eylülde bin 400 lira destek ödeneği tanınacak.

-Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetini gidereceğiz.

-Aile avukatlığı sistemi kurulacak. 

-Her başarılı öğrenciye 10 bin lira kupon verilecek, 4 yıl sonra işe girince faizsiz geri alınacak.

-Muhtaç ailelere harcama kartı imkanı sunulacak. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlara tahsis edeceğiz.

-Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya çıkaracağız.

-65 yaş aylığı 350 liraya yükseltilecek.

-Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek cemevlerine devlet yardımı yapılacaktır.

-Atama bekleyen öğretmenlerin tamamı kademeli olarak sınıflarına kavuşacaktır.

-Kapatılan belde belediyeleri, köyleri yeniden kuracağız.

BAHÇELİ MEYDANLARA İNECEK

6 Mayıs’ta Çankırı’dan seçim mitinglerine başlayacak olan Bahçeli 60'a yakın ile gidecek. MHP'nin miting programında Şanlıurfa ve Gaziantep gibi iller de bulunuyor.

Bahçeli, 17 Mayıs'ta Mersin'de olacak. Aynı tarihte, HDP'nin de Mersin mitinginin olması MHP yönetimini harekete geçirdi. Gerginlik yaşanmaması için çözüm arayışına girildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, MHP seçim için kesenin ağzı açtı. Seçim nedeniyle bu yıl hazinenin siyasi partilere verdiği yardım miktarı yaklaşık üç kat arttı. MHP, 77 milyon liranın üzerinde bir hazine yardımı almaya hak kazandı.

Kaynağın yaklaşık 40 milyon liralık kısmı seçim için harcanacak. Gerekirse bu oran artırılıcak.