Mhp Uşak’ın “Hocalı Katliamı” Basın Açıklaması

Mhp Uşak’ın “Hocalı Katliamı” Basın Açıklaması

MHP Uşak İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay tarihe kara leke olarak düşen “Hocalı Katliamı” nın yıl dönümü sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu.MHP Uşak Parti binasında açıklamada bulunan Muhterem Kur...

MHP Uşak İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay tarihe kara leke olarak düşen “Hocalı Katliamı” nın yıl dönümü sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu.

MHP Uşak Parti binasında açıklamada bulunan Muhterem Kuruçay, Hocalı Katliamı hakkında bir kaç cümle ile açıklama yapmak arzusundayız diyerek Türk Milletinin bu katliam hakkında açıklayacağımız nedenlerle aydınlanması gerektiğini düşünüyoruz ifadesini kullanarak şunları söyledi; “Tarihte kanlı katliam olarak geçen 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan olay Türk toprağı Dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalı kasabasında yaşandığı için tarihe ’Hocalı Katliamı’ olarak geçmiştir. Aralık 1991’de Hankendi çevresinde yerleşen ve Azerilerin yaşadığı Kerkicahan kasabasının alınmasından sonra, Hocalı kasabası tamamen Ermeni ablukasında kalmıştır. 30 Ekim’den itibaren karayoluyla ulaşım kapanmış ve tek ulaşım vasıtası olarak helikopter kalmıştı. 20 Kasım 1991’de Hocavend semalarında Mi-8 helikopterin Ermeni kuvvetler tarafından vurulmasından sonra, hava ulaşımı da kesilmişti. İşgalden önce 1991-1992 kış aylarında Hocalı sürekli olarak bombalanmıştır. Hocalıdan çıkmış mültecilerin İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne söylediklerine göre, bazı durumlarda bombardımanlar açıkça sivil hedeflere karşı yönlendirilmiştir. 936 km2’lik alana sahip, savaştan önce 2 bin 605 aileden ibaret 11.356 kişinin yaşadığı Hocalı kasabası 26 Şubat 1992 tarihinde yağmaya maruz kalmış ve kasaba tamamen Ermeniler tarafından yok edilmiştir. Tarih Boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, her döneminde dünyaya insanlık dersi veren Türk Milleti burada hunharca katledilmiştir. Buradan kardeş ülkemiz Azerbaycan’a sesleniyoruz. Daima yanınızdayız. Türk’ün adalet ve kudreti bu coğrafyalarda hakim olmadıkça huzurdan da bahsetmek mümkün değildir. Uşak ilinde soykırım her dönem hatırlanmaktadır. Ancak bazı anmalar timsah gözyaşı mahiyetini de ileriye geçememektedir. Sebebi ise; 2012 yılında İslam İşbirliği Teşkilatının 51 üyesinin Hocalı ile ilgili soykırım ifadesi kullanma kararı alması, Ayrıca bugüne kadar Kolombiya, Meksika, Çek Cuhuriyeti Hocalı’daki soykırımı tanımasına rağmen; bu konuda örnek teşkil edecek Türkiye Cumhuriyeti ise Dış işleri komisyonunda geçtiğimiz yıl sadece katliam ifadesi içeren bir bildiri yayınlamasıdır. Ardından Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sinan Oğan tarafından Hocalı Soykırımının Tanınmasını esas alan kanun teklifi Ak Parti gurubunun oyları ile reddedilmiştir. Şimdi Ak Parti’ye soruyoruz. Ak Parti sayesinde bu kanun kabul edilmezken Türk dünyası tarafından Hocalı Soykırımının tanınmasını beklemek ne kadar doğrudur. Bu sebeple yapılan anma törenlerinin soykırım ifadesi mecliste kabul edilene kadar bir anlamı da olamayacağını, TBMM’de acil olarak Soykırımın kabul edilerek bu vahşetin dünyaya haykırılmasını istiyoruz” dedi.