MHP'de genel başkan adaylarına soğuk duş !

MHP'de genel başkan adaylarına soğuk duş !

MHP'de çarşı iyice karışacak... 4 genel başkan adayının partiden ihraç süreci hızlandırıldı.

Hafta sonu olağanüstü tüzük kurultayı yapmayı planlayan genel başkan adaylarına şok. Olağanüstü toplanan MHP Merkez Disiplin Kurulu dört ismin de partiden ihracını hızlandıracak adımı attı ve süreci merkeze aldı. Adaylara yakın isimlerin de dosyaları açıldı.

Milliyet'ten Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, MHP’de olağanüstü kurultayla ilgili tartışmalar ve yargı süreci devam ederken, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye bayrak açan dört genel başkan adayı Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın partiden ihraç süreci de hızlandırılıyor. MHP’nin en üst disiplin organı olan Merkez Disiplin Kurulu, cuma günü olağanüstü toplantı yapatı. Toplantıda normal prosedüre göre illerde yürümesi gereken disiplin süreci partinin bir nevi ‘Yargıtay’ı (itiraz merci) olan Merkez Disiplin Kurulu’na alındı. Merkez Disiplin Kurulu'nda her aday için bir isim görevlendirildiği ve adaylarla ilgili ayrı ayrı klasörler oluşturulduğu belirtiliyor. Adayların konuşmaları ve sosyal medyadaki yazışmaları, görüntüleri dosyalara ekleniyor. Dört isimle ilgili kararı Merkez Disiplin Kurulu verecek. 

mhp-de-4-ismin-hizla-ihraci-icin-dugmeye-basildi-7003540.jpeg

YANLARINDAKİ İSİMLERİN DE DOSYALARI AÇILDI 

Dört genel başkan adayının yanında bulunan etkili isimlerin de dosyaları açıldığı ve onların sürecinin de merkezden yürütüleceği ifade ediliyor. Parti kulislerinde, MHP Merkez Disiplin Kurulu’nun kendisini yetkilendirmesiyle disiplin sürecinin hızla sonuçlandırılacağı belirtiliyor. Adayların ihraçları halinde partideki ‘seçme ve seçilme’ hakları başta olmak üzere tüm haklarının elinden alınacağını ifade ediyor.

AKŞENER'E ‘BAŞPARALELCİ’ İNCELEMESİ!

Disiplin kurulunun bu adımı ile MHP Lideri Bahçeli’nin, Akşener için, “Gerekirse ihraç ederim, yine o kurultaya aday olarak sokmam” sözünün gerçek olabileceği dile getiriliyor. Bahçeli'ye karşı liderlik mücadelesine girişen Meral Akşener’in 'Başparalelci Bahçeli'dir' sözleri için MHP yönetimi ihraç istemiyle disiplin incelemesi  başlatmıştı. Diğer genel başkan adaylarının da konuşmaları takip edilmiş ve aynı süreç onlar içinde devreye sokulmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin açtığı dava sonucu kurultay kararını Yargıtay'a taşıyacaklarını belirterek, "Olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır" demişti. Akşener de Bahçeli'nin bu sözlerine cevap vererek, "Eski Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için de böyle demişlerdi. Şimdi de benim için diyorlar. İhsanoğlu bir paralel proje ise, onun seçen başparalel de Sayın Bahçeli oluyor" ifadelerini kullanmıştı.