MHP'DE KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU !

MHP'DE KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU !

Çağrı Heyeti, MHP olağanüstü büyük kurultayının, 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplanacağını açıkladı.

Çağrı Heyeti, MHP olağanüstü büyük kurultayının, 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplanacağını açıkladı. MHP'li Semih Yalçın ise bu kararla ilgili olarak "tanımıyoruz" açıklaması yaptı

Çağrı Heyeti'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresinin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyetimiz görevlendirilmiş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından söz konusu karar oybirliği ile onanarak  kesinleşmiştir. Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00’da  Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizle tüm iletişimkanallarımız açık olacaktır. Alınan kararın ve yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre Toplantısının Türk Milletine ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla bildiririz."

MHP'DEN CEVAP

Heyetin yaptığı açıklama sonrasında gözler MHP Genel Merkezi'ne çevrildi. Karar ile ilgili ilk tepki MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın, "Çağrı heyetinin açıkladığı 19 Haziran tarihini tanımıyoruz. Bizim kurultay tarihimiz 10 Temmuz'dur. Kurultayımız 10 Temmuz'da yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

İşte Yalçın'ın yaptığı açıklama:

'Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nin almış olduğu karar (olağanüstü kurultayı 10Temmuz'da toplama kararı), yargının hükmünü de gerçekleştiriyor. Yani o ihtiyacı da gideriyor, onun daha ötesine geçiyor, seçimli bir genel başkanlık yarışını da müsait hale getiriyor, yani açıyor. Söylemek istediğim şu, bütün bu açılımlar yapılmışken tekrar başka bir tarih aramanın farklı bir kasta hizmet ettiği kanaatindeyiz. Onun için genel merkezin bu anlamdaki kararı kesindir, kongre tarihimiz bellidir. Bunun dışında farklı bir yol aramaya hiç gerek yok.

Kaos istenmiyorsa MHP'nin bu samimi karara herkesin uyması gerekir. 19'unda böyle bir karar alındıysa MHP Genel Başkanı başta olmak üzere MHP mensupları 19'unda yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacaklardır.''

Bahçeli istifa etmeyecek

Muhaliflerin olağanüstü kurultay öncesi istifasını beklediği Bahçeli, bu kararı almayacağı gibi yeniden aday olacak. Bahçeli, "Kim ya da kimler genel başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır" ifadesini kullanmıştı.

Parti tüzüğünün 66. maddesi uyarınca, büyük kongrede divanın teşkilinden sonra, açılış konuşması için Genel Başkan’a söz veriliyor. Bahçeli, kurultay öncesinde istifa etmezse açılışta genel başkan sıfatıyla hem delegelere hem de izleyicilere hitap edebilir.

En az 40 delegenin imzasını alarak genel başkanlığa resmen aday olabilen isimlere, kurultay divanı tarafından delegelere hitap etme hakkı tanınıyor. Bahçeli bu doğrultuda kurultayda ikinci kez hitap etme şansı bulacak.

Öte yandan partiye yakın kaynaklar, Genel Başkan Bahçeli'nin kurultay konuşmasında "daha önce hiç yapmadığı şekilde özel bir konuşma hazırlayacağını ve bazı konularda perdeyi aralayacağını" belirtiyor.