MHP'de seçim öncesi tepki istifası !

MHP'de seçim öncesi tepki istifası !

Eski Emniyet Genel Müdürü ve MHP 21. Dönem Antalya Milletvekili Kemal Çelik, partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihi boyunca zorluklarla karşılaştığını ve her dönem, dışarıdan yönlendirme teşebbüslerine maruz kaldığını kaydetti.

Kendisi gibi memleket sevdalılarının böylesi durumları kabul etmediğini vurgulayan Çelik, bu oyunları bozmak için, her dönemde ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.

Türkiye'nin bugün bir "Temizlenme süreci" geçirdiğini ancak bunun henüz tamamlanmadığını ifade eden Çelik, "Devlet içinde, devlet ve harici odakların hizmetinde yapılar ülke için açık tehdittir. Bu tehdidin ne kadar cüretkar olabileceğini yakın geçmişimiz bizlere gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Memleket hassasiyetinin en dorukta olması gereken MHP'de bile günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna bu tehdidin görmezden gelindiğini iddia eden Çelik, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye, millet iradesinin hakim kılınmasıyla dış ve paralel yapıların yönlendirmesine girmek noktasında bir yol ayrımındadır. Emniyet Genel Müdürlüğü, valilik, milletvekilliği görevlerini yapmış ve milliyetçi hassasiyeti yaşantısının tümüne hakim bir yurttaş olarak, bu önemli yol ayrımının fotoğrafını kolaylıkla çekebiliyorum. Temiz bir devlet idaresi için, yönetimde istikrara olan ihtiyacı görmemek mümkün değildir. Benim için açık bu durumu, parti terbiyemin gereği kamusal ölçekte ifade edebilmem pek mümkün değildi. Bu nedenle yüreğimde memleket sevdası ve Milliyetçi Hareketin idealleri esas kalmak kaydıyla bu kurumsal üyelikten istifa ettiğimin bilgisini paylaşırım. İfade etmeye çalıştığım durumun tüm ülke sevdalısı yüreklerce bilinmesini bir gereklilik olarak görüyor ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."

"İstifam farkı yorumlanabilir"

Genel seçimlerin hemen öncesinde partisinden istifa etmesinin çeşitli şekillerde yorumlanabileceğinin altını çizerek, herhangi bir siyasi parti ile temasının bulunmadığını açıklayan Çelik, şunları kaydetti:

"Gönlümün sahibi olan milliyetçi kardeşlerimin, onlardan değil ama kurumsal kimlikten zorunlu gördüğüm bir memleket hassasiyeti için ayrılıyor olmamı doğru değerlendireceklerine inanıyorum. Ülkem için bir kez daha en iyi olduğunu düşündüğümü yapıyor olmanın huzuruyla sizlere saygı ve sevgilerimi sunar, 7 Haziran seçimlerinde vatandaşlarımızın dikkatli davranmaları gerektiği yönündeki açık kanaatimi, özellikle ekonomi ve güvenlik konularındaki istikrara olan ihtiyaç nedeniyle paylaşırım."

Etiketler istifa MHP kemal çelik