Mhp'de Sinan Oğan'a İhraç Kararı Çıkmadı

Mhp'de Sinan Oğan'a İhraç Kararı Çıkmadı

MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, seçim sonuçlarını eleştirdiği için Iğdır 24'üncü dönem Milletvekili Sinan Oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını...

MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, seçim sonuçlarını eleştirdiği için Iğdır 24'üncü dönem Milletvekili Sinan Oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oy birliği ile kararlaştırdı.

Son seçimlerde aday gösterilmeyen Sinan Oğan, seçimin ardından sosyal medyada MHP üst yönetimini "Türk milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?" diye eleştirdi. Eleştirinin ardından Genel Merkez Oğan'ı tedbirli olarak ihraç edilmesi istemiyle İl Disiplin Kuruluna verdi. Bunun üzerine 7 kişilik MHP İl Disiplin Kurulu, 5 üyenin katılımıyla 10 Temmuz günü toplanarak Sinan Oğan'ın yazılı ve sözlü savunmasını aldı. Toplantının ardından İl Disiplin Kurulu başkan ve üyelerinin oy birliği ile Sinan Oğan hakkında herhangi bir disiplin cezasını gerektiren durum olmadığına kanaat getirdi.

Kararın açıklanmasının ardından Sinan Oğan, yine sosyal paylaşım sitesinden , "kamuoyunun bilgisine" başlıklı bir açıklama yayımladı. İhraç edilmesiyle ilgili sürecin 10 Temmuz günü tamamlandığını, savunmasına itibar edilerek oy çokluğuyla disiplin cezası gerektiren bir durum olmasına oy birliğiyle karar verildiğini bildirdi. Bu kararla Iğdır'ın evladına sahip çıktığına dikkati çeken Sinan Oğan, duygularını şöyle paylaştı:

"Ben bir Türk milliyetçisiyim. Ben ülküsü olan ve bu ülküsünü gerçekleştirmek isteyen bir ülkücüyüm. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi'ndeyim. Benim ülkümün temeli Türk milletinin birliği, refahı ve huzurundan başka bir şey değildir. Hep bu amaçla çalıştım ve bu amaçların dışına asla çıkmadım ve hiçbir yanlışa da asla yol vermedim. Doğrulardan asla şaşmadım. Bu ülküler uğrunda MHP'nin çatısı altında mütevazı bir üyesi olarak çalışmaktan, çalışmalarıma bu kutsal çatı altında devam ettirmekten onur ve gurur duymaktayım. Nitekim Iğdırımız da bu yönde karar vermiş ve bir kez daha bir ülkücü evladına sahip çıkmıştır. Iğdır aynı zamanda birliğine, beraberliğine ve kazanma isteğine sahip çıkmıştır. Dilerim seçimlere giderken birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu girişim devam ettirilmez. Aklı selim hakim olur ve birlik ve beraberlik içinde partimizi, davamızı ve ülkümüzü iktidar yapmak için hep beraber çalışacağız. Ne ülkümden, ne ülkemden ve ne de partimden asla vazgeçmeyeceğim."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı