MHP'de toplu istifa

MHP'de toplu istifa

Eskişehir'de MHP'nin Çifteler, Alpu, Mahmudiye, Han ve Günyüzü ilçe teşkilatları görevlerinden istifa etti

Eskişehir'de MHP'nin 5 ilçe başkanı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte topluca istifa etti. MHP Çifteler İlçe Başkan Oğuz Döngel, "Ülkücülerin talep ve beklentilerine, delegenin kararına saygı duymayan genel merkezimizi protesto etmek amacıyla görevlerimizden istifa ediyoruz" dedi.

MHP'nin Çifteler İlçe Başkanı Oğuz Döngel, Mahmudiye İlçe Başkanı İsa Toy, Alpu İlçe Başkanı Mehmet Göceli, Han İlçe Başkanı Yüksel Eryılmaz ile Günyüzü İlçe Başkanı Hulusi Özçelik, Yunus Emre Caddesi'ndeki En Otel'de basın toplantısı düzenledi. İlçe başkanları adına konuşan MHP Çifteler İlçe Başkanı Oğuz Döngel 5 ilçe teşkilatının istifa ettiğini açıklayarak şöyle dedi:

"Ömrünü MHP'ye adamış ilçe başkanları olarak, iktidar olmak, Türkiye'yi sürüklenmekte olduğu bu felaketten kurtarmak, geleceğin büyük Türkiye'sini inşa etmek hayalleri kurarken adımızın sürekli mahkemelerle, demokrasi ayıpları ile anılmaktan rahatsızız. Biz biran evvel kendi iç meselelerimizden yüzümüzü millete çevirmek istiyoruz. Ancak görüyoruz ki, genel merkezimiz her türlü baskıya, tehdide, zor şartlara, hakarete, iftiraya rağmen karşısındaki 656 delegeyi görmezden gelerek geçici bir hakim arkasına saklanmayı tercih ediyor. Millete rağmen siyaset yapılamayacağı gibi, ülkücü iradeye rağmen o koltuklarda oturulamaz. Doğru olan delegenin iradesine teslim olup, vereceği karara uyarak büyük hedeflere yürüyüşümüzü başlatmakken halen tedbir kararlarının arkasına saklanmak bu harekete yakışmıyor. İşte bu duygu ve düşünceyle bizim irademize, ülkücülerin talep ve beklentilerine, delegenin kararıra saygı duymayan genel merkezimizi protesto etmek amacıyla bu günden itibaren Çifteler, Alpu, Mahmudiye, Han ve Günyüzü teşkilatları olarak görevlerimizden istifa ediyoruz."

DHA