MHP'den Bahçeli açıklaması ! Aday olacak mı ?

MHP'den Bahçeli açıklaması ! Aday olacak mı ?

Devlet Bahçeli'nin kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin partiden açıklama geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.
Emin Haluk Ayhan, bir soru üzerine Devlet Bahçeli'nin seçimli olağanüstü kurultayda aday olacağını söyledi.

Ayhan, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdiye kadar kongrede tüzük değişikliği arzu edenlerin arzusu hasıl olmuştur. MHP,Yargıtay kararlarına saygıyla yaklaşacağını en baştan belirtmiştir.

2291875.jpg

"NAZİK BİR DİL KULLANILIYOR"

Milliyetçi Hareket Partisi, Seçimli Genel Kurultay yapacağını belirtmiş ve tarihini de duyurmuştur. Şimdi buna uygun çalışmalar yapmaktadır. Salon bakıldı ve tarihler belirlendi. Konuşmalarımızda gayet nazik bir dil kullanmaya başladık.

"KURULTAY SEÇİMLİ OLACAK"

Kurultay seçimli olacak. Şimdi belki başka adaylar çıkar, bunun seçimli olmasından ne zarar çıkar?

"GEREKÇELİ KARARI BEKLİYORUZ"

Önümüzde bu gerekçeli kararı elde etmemiz var. Biz Başkanlık Divanı'nı toplayacağız veMYK'yı da toplayacağız ve önümüze bakacağız. Gerekçeli kararı henüz bilmiyoruz o nedenle önceden bir şey diyemem. Aday olmayı düşünen arkadaşlarımızın Pazar günü toplanmalarının ardından konuşmalarını dikkate alırsanız önceden konuşmanın, önceden ithamda bulunmanın onları çok büyük sıkıntıya sokabileceğini de ifade etmek istiyorum.

BAHÇELİ KURULTAYDA ADAY

26 Haziran ya da 10 Temmuz tarihlerinde kurultay yapılacak. Sayın Genel Başkanımız aday olacağını açık bir şekilde ifade etti.

NEDEN KURULTAYI GÜNDEME ALIYORLAR?

Bugüne kadar MHP ile hiçbir ilişki kurmamış, HDP'ye oy veren işadamı, yazar-çizer, köşe yazarları MHP'nin kurultayını neden gündemine alıyor?

"HER ŞEY HUKUKA UYGUN OLACAK"

Sayın Oğan, işbirliği çağrısını hangi sıfatla yapıyor? Orada çağrı heyeti var, burada da genel merkez var. Her şey hukuka uygun gidecek."