MHP'den yeni AKP amblemi !

MHP'den yeni AKP amblemi !

Özcan Yeniçeri: "17-25 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır. AKP'nin buna 'darbe' demesi gerçeği değiştirmez"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır. AKP’nin buna ‘darbe’ demesi gerçeği değiştirmez” dedi.

Yeniçeri, “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” yazılı afişlerle Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, rüşvet ve yolsuzluktan daha da kötüsünün “toplum nezdinde yolsuzluk ve rüşvetin giderek normalleşmesi” olduğunu ifade etti.

“Türk milletinin karşısında bugün normalleşmiş, kurumsallaşmış, bürokratikleşmiş, siyasileşmiş ve örgütlenmiş büyük bir rüşvet ve yolsuzluk belası vardır” diyen Yeniçeri, şunları kaydetti:

“MHP, yolsuzluk ile rüşvetin dinen haram, hukuken suç ve ahlaken yanlış olduğunu hatırlatmak ve toplumu aydınlatmak üzere 17-25 Aralık tarihlerini yolsuzlukla mücadele haftası ilan etmiştir.

s-053.jpg

17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır. AKP’nin buna ‘darbe’ demesi gerçeği değiştirmez. 17 Aralık sabahı sokaklarda tanklar, askeri birlikler ve kuşatılmış devlet binaları yoktu ama ayakkabı kutularından dışarıya dökülmüş milyonlarca dolarlar, yatak odalarından çıkan para sayma makineleri, çikolata kutularına, elbiselere yerleştirildiği iddia edilen dolarlar, saatler vardı.”

İktidarın dikkatleri yolsuzluktan kaçırmak için 14 Aralık tutuklamalarını yaptığını savunan Yeniçeri, “Tahşiye diye bir örgüt varsa, bununla ilgili bir kumpas söz konusuysa dört yıldır bu iktidar neredeydi? Neden gazeteci ve televizyoncular tam da yolsuzluk ve rüşvet haftasının başladığı bu günlerde Tahşiye operasyonuna tabi tutuldu?” diye sordu.