MHPli Durmaz: Papayı, Apoyu yanınıza alın, aile fotoğrafı verin

MHPli Durmaz: Papayı, Apoyu yanınıza alın, aile fotoğrafı verin

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Ben diyorum ki 'Sayın Cumhurbaşkanı, sizin Papa ile de Apo ile de görüş ayrılığınız yok. Bir tarafınıza Papa’yı, öbür tarafınıza da Apo’yu alın, kucağınıza da rüşvetçi Rıza’yı...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Ben diyorum ki 'Sayın Cumhurbaşkanı, sizin Papa ile de Apo ile de görüş ayrılığınız yok. Bir tarafınıza Papa’yı, öbür tarafınıza da Apo’yu alın, kucağınıza da rüşvetçi Rıza’yı alın, bir aile fotoğrafı verin” dedi.

MHP tarafından ilan edilen ‘17 - 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ kapsamında, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi. Panelde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini belirtenlerin bunları gerçekleştiremediğini kaydetti.

17 - 25 Aralık operasyonlarıyla net bir yolsuzluğun ortaya çıktığını anlatan Durmaz, şöyle devam etti: “Sözde halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturu ile iktidara geldiler. 3 Y ile mücadele edeceklerini söylediler. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceklerini söylediler. Yoksulluktaki artış ortada. Yolsuzluk konusunda ise doğrusunu söylemek gerekirse şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle ne tür yolsuzluklara bulaştıklarını hepimiz biliyor ve yakından şahit oluyoruz. Esasında 17 Aralık sabahı başlatılan operasyon malumun ilanıydı. Bugüne kadar hepimiz defalarca yolsuzluk konusunda haberler işitmiştik ama emin olun ki hiçbirisi 17-25 Aralık’taki kadar somut, net, bilgi, belge ve kayıtlara dayanmıyordu. Bu kadar açık bilgi ve belge varken AKP hükümeti hukukun önünde hesap vermek yerine misillemelere girişmiştir. Sadece görevleri verilen görevleri yapmak olan polis ile savcıları yerinden yurdundan etmiştir. Rüşvetçilere, vurgunculara müsamakar olan AKP hükümeti, iş yolsuzluğu ortaya çıkaran kamu görevlilerine gelince son derece acımasız davranmıştır. Dikkatleri asıl olayların üzerinden uzaklaştırmak için montaj, dublaj, paralel devlet gibi söylemlere sığınmışlardır. Geçtiğimiz günlerde Adli Tıp Kurumu bu yolsuzluk tapelerinin montaj olmadığına karar vermiştir. Keza İngiltere’deki de montaj olmadığına karar vermiştir. Dünün mücahitlerinin bugün hırsız müteahhit olduğunu bu millet unutmayacaktır. Haramzade müteahhitlerin rüşvet havuzlarında kendisine sövmesini bu millet unutmayacaktır. Kaçak sarayda kullanılan bir tuvalet taşının 10 bin lira olduğunu unutmayacaktır.”

Yolsuzluğa karıştığı iddia edilen 4 eski bakanla ilgili meclis araştırma komisyonu kararının ertelenmesine de değinen Durmaz, “Bugün 4 bakanla ilgili verilmesi beklenen kararın 5 Ocak gününe ertelendiğini öğrendik. Konuyla ilgili AK Parti içinde sıkıntılar olduğu anlaşılıyor. Bir kısmı eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi gerektiğini, bir kısmı da sevk edilmemesi yönünde görüşlere sahip olduğu anlaşılıyor. Öyle anlaşılıyor ki ikisinin anlaşamaması sebebiyle oylama ileri ki bir tarihe ertelenmiştir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar haysiyeti, şerefi olan bir adamın mutlaka ama mutlaka yargı önüne çıkarak, yargı önünde ve millet vicdanında, mahşeri vicdanda aklanmasını beklemek de bizim en tabi hakkımızdır" diye konuştu.

Durmaz, şunları söyledi: “Papa geldiğinde ne dedi? ‘Bizim aramızda hiçbir görüş ayrılığı yok’ dedi. Sonra Bartelemeos ile görüştü. ‘Ekümenik’ten Hıristiyan birliğinden bahsetti. Böyle bir misyonla ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Bizim Cumhurbaşkanımız ise Ortadoğu’da 22 ülkenin bölünmesine cevaz veren Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanlığı ile övünüyor. Buradan söylenecek tek bir şey var. Ben de diyorum ki “Sayın Cumhurbaşkanı, sizin Papa ile de Apo ile de görüş ayrılığınız yok. Bir tarafınıza Papa’yı, öbür tarafınıza da Apo’yu alın kucağınıza da rüşvetçi Rıza’yı alın bir aile fotoğrafı verin” şeklinde konuştu. CİHAN