MHP'li isimden koalisyon Hükümet iddiası !

MHP'li isimden koalisyon Hükümet iddiası !

MHP'li Durmuş Yılmaz, MHP'nin AK Parti'yle koalisyon yapabileceğini açıkladı.

MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, 7 Haziran'da koalisyon ihtimalinin olduğunu iddia etti, AK Parti ile birlikte hareket edilebileceğini söyledi.

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyonihtimalinin olduğunu söyleyerek MHP'nin AK Parti ile koalisyon kurabileceğini söyledi. Başkanlık sistemine kategorik olarak karşı olmadığını da ifade eden Durmuş, parlementer sistemin içine sindirilemediği bir ortamda, başkanlık gibi bir sistem değişikliğine gidilmemesi gerektiğini söyledi.

MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Merkez Bankası'nın bağımsızlığının son derece önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, hükümete rağmen bir bağımsızlığın mümkün olmadığını ifade etti.

Son 20-25 yıllık dönem içerisinde dünyanın uyum döneminde olduğunu ve kabul edilebilir bir büyüme ortamının bulunduğunu anlatan Yılmaz, 2007 kriziyle belirtilen ortamın bozulduğunu söyledi. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ile büyüme arasında pozitif bir korelasyon olduğunu, yapılan akademik çalışmaların gösterdiğini kaydeden Yılmaz, para politikaları ile maliye politikaların farklı şeyler olduğunu anlattı. Para politikalarının en kısa vadede 3 ila 9 ay arasında etkisinin hissedildiğini belirten sık sık değiştirilen kararların bu anlamda piyasaları da rahatsız edebileceğini kaydetti. Yılmaz şöyle konuştu; 

"KOALİSYON İHTİMALİNİ GÖRÜYORUM"

Koalisyon ihtimalini görüyorum. Ekonomide doğru kararlar verebilecek bir kadronun bulunması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşmesse piyasalarda buna göre pozisyon alıyor.