MHP'li Yeniçeri'ye şantaj iddiası !

MHP'li Yeniçeri'ye şantaj iddiası !

MHP'li Yeniçeri, kendisi hakkında yapılan şantaj iddialarını doğruladı.

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfetişleriyle, polis müfetişlerinin hazırladığı ve yasadışı dinleme soruşturmasının temelini oluşturan raporda şok bir iddaya yer verildi.

Al Jazeera’nın haberine göre MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin telefonları  milletvekili seçilmeden önce “Ergenekon terör örgütü” kapsamında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün talebi üzerine dinlendiği, ilk olarak dönemin İstanbul İstihbarat müdürü Erol Demirhan’ın yazılı talebi üzerine 6 Kasım 2010 tarihinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Ali Efendi Peksak, ardından da 3 Şubat 2011 tarihinde hakim Hadi Çağdır tarafından bir üç ay daha uzatıldığı kaydedildi. Aynı hakim kararıyla 2 Mayıs 2011 tarihinde üç aylık dinleme kararı daha alındığı da belirlendi.

KAYITLARLA ŞANTAJ

Yeniçeri iddiaları doğrulayarak yasadışı dinlendiği dönem içerisinde kayda alınan telefon görüşmelerinin kısa bir bölümünün kendisine şantaj amaçlı gönderildiğini söyledi. Yeniçeri konuyla iliği Hürriyet’e, “2011 yılında milletvekili seçildiğim döneme kadar beni dinlemişler. 2-3 defa da bunu uzatmışlar, milletvekili seçildikten sonra vazgeçmişler. 11 Mart 2014 tarihinde Ankara’daki Kavaklıdere Postanesi’nden telefon görüşme kaydının bir bölümü şantj mektubu ile bana gönderildi. İmzasız ve bilgisayar ortamında yazılmış mektupta bir ortamda yaptığım konuşmaların yayınlayacaklarını belirtiyorlardı. Parti içi dengelerle ilgili sanırım çalışma içindeler. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum ve mektubun geldiği postanenin kamera görüntülerinden gönderenin tespiti istedim. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda müşteki sıfatıyla ifade verdim. Şantajın devamı gelmedi, sanırım savcılığa gitmem onları korkuttu geri adım attılar. Yoksa devamı gelecekti. Hem dinlemişler hem de bu konuşmalar imha edilmemiş. Birilerine servis edilmiş. Burada da şu anlaşılıyor ki Türkiye’de her kim dinlendiyse konuşmalar imha edilmemiş ve bir yerlerde duruyor. Kayıtlar biryerlerde zamanı geldiğinde servis yapılmak üzere bekletiliyor. Kimine önüne ne zaman hangi konuşma geleceği belli olmaz” dedi.