MHP'nin avukatından flaş açıklama: ''Başvurmayacağız''

MHP'nin avukatından flaş açıklama: ''Başvurmayacağız''

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, Twitter’dan yaptığı açıklamada olağanüstü genel kurula ilişkin olarak yargı yoluna başvurmayacaklarını açıkladı.

Genel Merkez ile parti içi muhalefetin hukuk mücadelesine neden olan olağanüstü tüzük kurultayı dün gerçekleştirildi. Tüzükte bulunan genel başkanlık seçiminin olağanüstü kongrelerde yapılamayacağına yönelik hükmünün değiştirilmesi için yapılan kurultay, Büyük Anadolu Oteli’nde yapıldı.

Bir önergeyle kurultayın toplanma amacı olan tüzüğün olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçmesine izin veren hükmünün yanı sıra 13 değişiklik daha yapıldı.

Bu değişiklikle 7 Haziran’dan bugüne kadar gelen disiplin cezaları ve genel başkan seçimli olağanüstü kurultaya kadar gelebilecek disiplin cezaları da affedildi. Genel Merkez’in belirlediği 10 Temmuz’da seçimli genel başkanlık kurultayı yapılması kararlaştırıldı. Bu tarihte yapılamaması halinde de 17 Temmuz’da ayrı bir kurultay toplanması kararı verildi. Ancak bu kez Genel Merkez devre dışı bırakılarak, kurultayı organize etmek üzere Musavat Dervişoğlu, eski Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ve Eski MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol’un asil 3 kişinin de yedek olarak yer aldığı altı kişilik bir komite oluşturuldu. Tüzükte yapılan değişiklik önergeleri oybirliği ile kabul edildi.

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “MHP Genel Merkezi; 19 Haziran 2016 tarihli ‘olağanüstü genel kurula’ ilişkin olarak yargı yoluna başvurmayacaktır!” ifadesini kullandı.