Mia sektöre veda etti !

Mia sektöre veda etti !
Güncelleme:

Türk tasarımcı Murat Günak'ın hissedarı olduğu elektrikli otomobil Mia, üretimini durdurdu.

Elektrikli otomobil Mia'nın serüveni kısa sürdü. Murat Günak'ın tasarladığı ve kızının adını verdiği Mia'nın üretimi durdu

Türk tasarımcı Murat Günak'ın hissedarı ve baş tasarımcısı olduğu Mia Otomobilin elektriği kesildi. Sabah Gazetesi’nden Ufuk Sandık’ın haberine göre 2012'de satışa sunulan Mia'nın üretimi finansal problemler nedeniyle Eylül 2013'te durdu. Şirketin yönetimi ise Şubat 2014'te iflas mahkemesine geçti. Ancak şirketin CEO'su Michele Boos, havlu atmaya hazır değil. 2014'te 200 araç üretmek için çabalıyor.

DÜNYA MARKASI OLDU

Mercedes-Benz, Peugeot ve Volkswagen'de önemli tasarımlara imza atan Murat Günak, kızının adını verdiği elektrikli otomobil, dünya markası haline gelmişti. İki yıl gibi kısa bir sürede dünyanın dört bir yanında tanınmaya başlayan Mia, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere,Lüksemburg, İsviçre, Norveç, Tunus, Estonya, İtalya, Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra Güney Afrika,Kanada ile Pasifik Okyanusu'ndaki Yeni Kaledonya Adası ile Hint Okyanusu'nda bulunan Reunion Adası'nda satılıyordu. 2013 başında Asya-Pasifik pazarının kapısını açacak bir distrübötürlük anlaşması yapan şirket, Japonya, Kore, Malezya ve Avustralya pazarlarını hedefliyordu.

2012'DE SATIŞA SUNULDU

Mia'nın prototip modeli ilk kez 2011'de Cenevre Otomobil Fuarı'nda vitrine çıktı. Ardından Eylül 2011'de Frankfurt Otomobil Fuarı'nda seri üretim versiyonu sergilendi. Filoları hedefleyen aracın satışına 2012'de başlandı. Fransa'da Cerizay tesislerinde üretilen elektrikli otomobilin üç farklı uzunlukta versiyonu bulunuyor. Üç ve dört koltuklu seçenekleri olan aracın menzili 90 km.