Midyatlı Öğretmenlerden Halaylı Kutlama

Midyatlı Öğretmenlerden Halaylı Kutlama

MARDİN'in Midyat İlçesi'ne görevli öğretmenler '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bir araya geldikleri gecede doyasıya eğlenip halay çekti.Midyat Eğitim Sevenler Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ilçede...

MARDİN'in Midyat İlçesi'ne görevli öğretmenler '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle bir araya geldikleri gecede doyasıya eğlenip halay çekti.

Midyat Eğitim Sevenler Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ilçede görevli öğretmenler için düzenlediği geceye yaklaşık 400 öğretmen ve aileleri katıldı. Gecede düzenlenen 'Sıra gecesi'nde söyleyen Türkçe, Kürtçe, Arapça şarkılar eşliğinde eğlenen öğretmenler halay çekti.

Eğitim Sevenler Derneği Başkanı Mesut Aksoy, ilçenin en ücra köylerinde her iklimde zor şartlar altında görev yapan öğrenmenlerin her türlü özgüye ve takdire layık olduğunu söyledi. Aksoy, şöyle dedi:

"Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Hayatta en fazla takdir edilen mesleklerden biri olan öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini tebrik ediyorum. Fedakarlık mesleği olarak da bilinen öğretmenliğin ne kadar yorucu olduğunu çok iyi biliyorum. Tüm öğretmenlerimize bu şerefli ve onurlu meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız ve en kutsal mesleklerden biri olan öğretmenlik mesleğini yerine getiren, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı büyük zahmetlerle yetiştiren değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüzü içten duygularla kutluyor, esenlikler diliyorum."

FOTOĞRAFLI