Midyatta, Kobani Eylemlerinin Turizme Etkisi Konuşuldu

Midyatta, Kobani Eylemlerinin Turizme Etkisi Konuşuldu

İŞID’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protestolar sırasında meydana gelen olayların, Mardin ve bölge turizmine etkileri Midyat İlçesi'nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.Mardin Turistik Otelciler Derneği’nin (MARTOD), Akçakaya...

İŞID’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protestolar sırasında meydana gelen olayların, Mardin ve bölge turizmine etkileri Midyat İlçesi'nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Mardin Turistik Otelciler Derneği’nin (MARTOD), Akçakaya Mahallesi’nde bulunan Turabdin Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirdiği toplantıya, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Eker, MARTOD Başkanı Özgür Azat Güngör, turizm işletmecileri ve turizm çalışanları katıldı. Toplantıda, Mardin ve ilçelerini kapsayan bölgesel kalkınma, sürdürülebilir turizm alanında yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritasının belirlenmesi ve güncel konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Yaşanan olayların turizme olan etkilerini konuştuklarını belirten Vali Mustafa Taşkesen, "Türkiye’nin en otantik, en şahsına münhasır şehrinde, son olayların etki etmediğini, geçici bir durum olduğunu altını çizmek amacıyla bu toplantımızı gerçekleştirdik. Birkaç ilçemizde olan geçici olayların turizme etkilerini tartıştık. Mardin gibi köklü bir kültürü olan, bir çok kültürü, dini, dili bağrında yaşatan, hoşgörü şehri Mardin'de bu hadiselerin çok lokal ve geçici bir durum olduğunun altını çizdik" dedi.

'TURİSTLERİN ENDİŞE ETMESİNE GEREK YOK'

Vali Taşkesen, yurtiçi ve yurt dışından vatandaşların herhangi bir tedirginlik ve endişe yaşamadan Mardin’e gelebileceklerini ifade ederek, "Gerek hemşerilerimiz, gerekse de Mardin dışındaki vatandaşlarımız veya yurt dışından gelecek olanların her hangi bir tedirginlik, herhangi bir endişe taşımadan ilimize gelmelerinde bir mahsur yok. Onu bir kere daha arkadaşlarla görüştük. Bu anlamda herhangi bir tedirginlik varsa bunu nasıl bertaraf edebiliriz, onların yollarını tartıştık. Ama gördüğünüz gibi hiçbir turistin endişe etmesine gerek yok, çünkü bu olaylarda hiçbir turistin burnu bile kanamadı. Bu anlamada da sizin aracılığınızla Mardin'deki bu sükunetin ve huzur ortamının sizler tarafından da gösterilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

'BÜYÜK İPTALLER VAR'

Bir gazetecinin, "İptal edilen rezervasyonlar oldu mu?" şeklindeki sorusuna Vali Taşkesen, "Bizler turizmi otelci arkadaşlarla, geçmiş tecrübelerini de masaya yatırarak bu havayı daha çabuk aşmanın yolunu bulmaya çalıştık, aradık. Evet iptallerin olduğunu arkadaşlarımız toplantıda bana söylediler. Büyük bir iptal var, ama bunların ben geçici olduğunu düşünüyorum, herkes müsterih olsun" diye yanıtladı.

'MARDİN KALESİ TURİZME KAZANDIRILACAK'

Vali Taşkesen, başkabir gazetecinin, "Mardin’in turizmden hak ettiği payı alabilmesi ve bu olumsuz havayı dağıtması için yeni projeler var mı?" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Mardin içinde bulunduğu değerler itibariyle altından ve gümüşten değerli bir şehir. Başbakanlığ'a sunduğumuz halihazırda bir projemiz var. Mardin kalesinin turizme kazandırılması projesi. Yine Midyat’ta da biliyorsunuz ki GAP İdaresi tarafından desteklenen bir proje var. El Sanatları Merkezi'nin yanı sıra buradaki tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasını sağlayacak bir proje. Bir başka projemiz ise Mardin'de bir edebiyat festivalinin düzenlenmesi yönünde."

Toplantı, Vali Mustafa Taşkesen'in yaptığı açıklamanın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

MİDYAT'TA, KOBANİ EYLEMLERİNİN TURİZME ETKİSİ KONUŞULDU

MİDYAT'TA, KOBANİ EYLEMLERİNİN TURİZME ETKİSİ KONUŞULDU

MİDYAT'TA, KOBANİ EYLEMLERİNİN TURİZME ETKİSİ KONUŞULDU