- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 13 °C
- İstanbul : 16 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
Milletvekili AÇLIK grevinde !

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasıyla ilgili, "Müzakereci heyetin işlediği suç yok. Bu doğru. Fakat bunun yöntemi Başbakan'ın yetkilerini artıracak bir kanun değişikliği değildir" dedi.
Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, dünden bu yana yapılan KCK operasyonlarına değindi. Bu operasyonların amacının "demokratik siyaseti tasfiye etmek" olduğunu öne süren Demirtaş, operasyonların hükümet talimatıyla yapıldığını, bunu hükümet yetkililerinin söylediğini savundu.
Bu operasyonların Türkiye'nin bütün siyasi yapısını rehin aldığını iddia eden Demirtaş, "Bu yargının değil AKP'nin faşizan operasyonudur" ifadesini kullandı.
SELMA IRMAK SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve kadın arkadaşlarının cezaevinde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi başlattığını belirten Demirtaş, Irmak'ın mektubunu okudu.
Demirtaş, "Bir halkın seçilmiş milletvekili, haksız yere tutulduğu dört duvar arasında bedenini ölüme yatırmayı mücadele yöntemi olarak seçiyorsa, bu faşizan baskıların artık nerelere geldiğini anlamak açısından önemli bir direniştir. Bu, AKP'nin yarattığı baskı ortamını anlamak için yeterlidir" dedi.
Yarın alanlarda olacağız
Yarın terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü olduğunu belirten Demirtaş, "15 Şubat komplosu bütün gerçekliğiyle kamuoyuna yansımış olsaydı; Türkiye bugün bu kaosları yaşamıyor olacaktı, Kürt sorununu çözmüş, geleceğine emin adımlarla her birlikte yürüyor olacaktı" diye konuştu.
15 Şubat 1999'un Türkiye'nin tarihinde en önemli kırılma noktalarından birisi olduğunu belirten Demirtaş, "Türkiye'nin bütün temel sorunlarının çözümü konusunda cesur adımlar atmak için önce İmralı politikasında cesaretli olunması gerekiyor" dedi.
Demirtaş, bu konuda demokratik tepkilerini göstermek için alanlarda olacaklarını söyledi.
"MİT, Yargı, Hükümet çatışmasının" bu konulardan bağımsız olmadığını belirten Demirtaş, şunlar kaydetti:
"MİT meselesi üzerinden MİT görevlilerini savcılığa davet edilmesinden dolayı kıyamet koparılıyor. İlle de bir kıyamet koparılması gerekiyorsa; eğer bu savcılar müzakere yapmayı suç sayıyorsa, bu konuda kıyamet koparmak lazım. Savcılar birileri suçlamak istiyorsa, geçmiş dönemde müzakere yapmadığı için köy yakan, ölümlere neden olan bürokratları çağılıp sorgulasın.
Hükümet meseleyi; iki üç bürokratın kurtarılması meselesine indirgiyor. Sorun çözme yöntemiyle yeni sorunlar üretmeye devam ediyor.
Müzakereci heyet, her kimse onların işlediği suç yok. Bu doğru. Fakat bunun yöntemi Başbakan'ın yetkilerini artıracak bir kanun değişikliği değildir. Müzakereci heyetin yetkilerini artırmamız lazım. Buyurun destek vereceğiz. Özel bir yasayla yetki verelim, Kürt sorununda bütün taraflarla açık, şeffaf müzakere yürütme yetkisi verelim. Bu kanun üzerinden bir barış müzakere sürecini yürütelim. Bunu yapmak yerine neden Başbakan'ın yetkisini artırıyoruz."
ÖNERİLER
Özel yetkili mahkemeler kaldırılmasını, Terörle Mücadele Yasasındaki antidemokratik hükümler ayıklanmasını isteyen Demirtaş, konuşmasında şu önerileri getirdi:
"Müzakere sürecini şeffaf yürütecek bir barış komisyonu kurulmalıdır. Barış komisyonu çözüm için Hükümete, Parlamentoya öneri yapabilmelidir.
İfade, örgütlenme, basın özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır. Siyasi amaçlı tutuklamalara son verilmeli, Öcalan'ın tecridi kaldırılmalı ve sürece katılımı sağlanmalıdır.
PKK silahlı faaliyetlerini askıya almalı, askeri operasyonlar durdurulmalıdır.
Yeni anayasa çalışmaları hızlandırılmalıdır."
Demirtaş, konuşmasının sonunda Van depremine değinerek, Van halkı için kalıcı çözüm için adım atılmadığını savundu.
Van halkının dramının devam ettiğini belirterek, yardım çağrısını yineleyen Demirtaş, gıda yardımının hala Van halkı için elzem olduğunu söyledi.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- İsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...
- Bu polis Twitter'ı salladı !
- İzmir'de sapık baba dehşeti
- İsrail'den Türkiye'ye One Minute
- ATM’ye dokunan yanıyor
- "En düşük maaş 1.757 TL olacak"
- Bu sözcükler takibe alınıyor !
- "Survivor’a katıldığım için çok pişmanım"
- Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi











































Bu habere 5 yorum yapıldı.
Bir ırkçılk yapıp diğerlerini ırkçı diye suçlayacaksın.İki Kürtsen kendini tanıtmak ve kimliğini ifade etmek için meydanlarda toplanacaksın molotof bomba atacaksın,eğer bunları yapmıyorsan sesini çıkaramayıp kimliğini gizleyecek,pkk nın ve destekçilerinin hain imajlarından üzerinede bulaşmasından çekineceksin.Başka yerlere gidip,yaşamını olması gerektiği gibi yaşamak,çoluk çocuğuna doğru gelecek sağlamak için yerinden olacaksın.Eski devirler bitti bunlar hala örümcek beyinle halkı zehirliyorlar.
BeğendimBeğenmedimsov yapiyor gündemde kalmak icin dün geberseyi bugün iki gün olurdu sunlara birde aylik veriyorlar haram olsun hepisine
BeğendimBeğenmedimDört duvar arasına hapsolmasın yaşamının tadını çıkarsın tabi.Ama yaşamın tadını çıkarmak başkalarının canına kıymak,huzurunu bozmakla olmuyor.Böyle olunca hapisler gerekli olmuşki açılmış.Bizde isteriz insanca tavırda bulunup insan gibi yaşasın.Tabi haksız yere suçlananlarda acı çekiyor ama hakkını terörist başı apoyla aramıyor ve ülkesinin asker polisini vuranlarıda hiçbirzaman arkalamıyor.Şu güzelim memlekette bırakın bu modasız ırkçı kavramları insan olduğunuzu görün önce ki ola
BeğendimBeğenmedimGeberene kadar açlık grevinde kal.
BeğendimBeğenmedim2 gün sonra zaten yiyecekler gülerim bunnara
BeğendimBeğenmedim