Milletvekiline ''İsrail'' dayağı

Milletvekiline ''İsrail'' dayağı
Güncelleme:

İngiltere'de sosyalist milletvekili İsrail karşıtı açıklamaları nedeniyle saldırıya uğradı.

İngiltere'nin sol-sosyalist partisi Respect'in lideri milletvekili George Galloway, Londra'nın Notting Hill semtinde feci şekilde dövüldü. Saldırının, Galloway'in İsrail karşıtı açıklamaları yüzünden yaşandığı düşünülüyor.

Cuma akşamı gerçekleşen saldırı sırasında yüzüne sert darbe alan ve kaburgasında kırıklar olduğundan şüphelenilen milletvekili, geçtiğimiz aylarda İsrail ’in Gazze’ye yaptığı bombardıman ile ilgili sert açıklamaları ile gündeme gelmişti. Hürriyet 'in haberine göre Galloway parlamentoda temsil ettiği Balford kentinde yaptığı bir konuşmada “Gazze’de yaşananlardan sonra İsrail mallarının, İsrailli turistlerin ve İsrailli akademisyenlerin Balford’a girmesini istemediğini" belirtmiş ve bu nedenle İngiltere 'deki Museviler tarafından ırkçılık ve ayrımcılıkla suçlanmıştı.

'YAHUDİ SOYKIRIMIYLA İLGİLİ BİR ŞEYLER SÖYLEDİ'

Galloway’ın sözcüsü konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında “George Notting Hill sokaklarında vatandaşlarla fotoğraf çektirirken bir adam üzerine atladı ve onu yumruklamaya başladı. Biz saldırının George’un İsrail ile ilgili olarak yaptığı yorumlarla yüzünden olduğuna inanıyoruz çünkü saldırgan olay sırasında Yahudi soykırımı ile ilgili bir şeyler söylüyordu” dedi.

Polis yetkilileri saldırı sonrasında Galloway’in Paddington sentindeki St Mary’s hastanesine kaldırıldığını ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin tutuklandığını açıkladı. Galloway'in partisi Respect ise Twitter hesabından Galloway'in hastaneye götürülmeden önce çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.