Milletvekilleri aldıkları maaşı haketmek için çok çalışacak

Milletvekilleri aldıkları maaşı haketmek için çok çalışacak

TBMM, 2017 yılı bütçesinin ardından önemli düzenlemeler için mesai yapacak. Sınai mülkiyet, serbest bölgeler ve ekonomiyle ilgili düzenlemeler yılbaşı öncesinde yasalaştırılacak.

Meclis, 2016 yılının son günlerine kadar yoğun gündemle çalışacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından da önemli bazı düzenlemeleri yasalaştırmak için Meclisin mesai yapacağını belirtti.

Yılbaşına kadar sınai mülkiyet, serbest bölgeler ve ekonomiyle ilgili düzenlemelerin yasalaştırılmasının planlandığını aktaran Elitaş, düzenlemeler hakkında muhalefetle de görüştüklerini bildirdi. Elitaş, "Muhalefetle de mutabakata varmamız halinde, 20-24 Aralık tarihleri arasında çalışarak bu üç düzenlemeyi çıkarmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Yasalaştırılması planlanan düzenlemeler arasında bulunan 204 maddelik Sına Mülkiyet Yasa Tasarısı ile 24 maddelik Serbest Bölgeler Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısı, Genel Kurul gündeminde bulunuyor.

Damga Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ise henüz Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmedi. Tasarı, denizcilik sektörünün gelişmesini, yabancı bayraklı gemi ve yatların Türk bayrağına geçmesini teşvik etmeye yönelik düzenlemeler içeriyor.

Tasarıyla, Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yapılan yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamaları, KDV'den istisna tutulacak. Yurtdışında bulunan yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin Türkiye'deki gerçek veya tüzel kişilere bedelsiz intikali, yurda ithali, kayıt ve tescili iş ve işlemlerine vergi, resim, harç istisnası gelecek. Ayrıca, küçük ve orta ölçekli işletmeler için bu yıl uygulaması başlatılan asgari ücret desteği 2017'de de devam ettirilecek.

AA