'Milli irade, Erdoğan'a Çankaya vizesi verdi'

'Milli irade, Erdoğan'a Çankaya vizesi verdi'

Milletin 30 Mart'ta Başbakan'a vize verdiğini söyleyen Kurtulmuş "Eğer Erdoğan isterse Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kulislerden yükselen iddiaları AK Parti'nin en yetkili isimlerinden biri değerlendirdi.

Türkiye, 30 Mart seçim sonuçlarını analiz etme imkânı bulamadan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tartışmaya başladı. Başbakan Erdoğan'ın parti yönetimi ile yaptığı istişare toplantılarından "Köşk adaylığı" yönünde bir karar çıktığına ilişkin bilgiler Ankara kulislerinde konuşulurken, Cumhurbaşkanı Gül'ün "siyaset planım yok" şeklindeki açıklaması, siyasi denklemleri bir anda değiştirdi. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı netleşmeye başlarken, şimdi "Başbakan kim olacak" sorusuna cevap aranıyor. Abdullah Gül'ün aktif siyaset yapmayacağını açıklamasının ardından gözler AK Parti içindeki birkaç önemli isime çevrildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş. 30 Mart seçim sonuçlarını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve Recep Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti'yi Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a açıkladı

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Haşim Kılıç'ın muhalefetin desteği ile Çankaya seçimlerine aday olabileceğini düşünüyor musunuz?

Türkiye o devirleri geride bıraktı. Artık Türkiye'de halkın istediği, halkın gönlünde olan, halkın benimsediği insanlar Çankaya Köşkü'nde oturacak. 10 Ağustos'ta Türkiye Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Niyeti nedir bilmiyorum ama Anayasa Mahkemesi'nin son tavrını doğru bulmadım.

'ASIL KAYBEDEN GÜLEN OLDU'

"Türkiye'de 17 Aralık operasyonunun arkasında, çözüm sürecini akamete uğratmak isteyen, toplumsal barışı bozarak ülkenin dünyadan kopmasını dileyenlerden oluşan bir lobi vardı. Gülen hareketi de bu korsorsiyumun ortaklarından biriydi. Bu seçim sonuçları ile birlikte muhalefet elbette kaybetti ama bir siyasi parti gibi hareket eden Gülen cemaati seçimin tartışmasız mağlubu oldu."

ERDOĞAN DA İSTERSE 'SEÇİLMİŞ İLK CUMHURBAŞKANI' OLACAKTIR

Gazetelerde yazıldığı gibi parti yönetimine "Çankaya'ya kim çıksın" sorusu sorulduğu, sıralamaların yapıldığı yazıldı. Bu haberler gerçek mi?

Partinin MYK üyesiyim böyle bir sıralamanın olduğunu bilmiyorum. Mesaj çok net. Bu millet yüzde 45.5 Başbakan Erdoğan'a destek verdi. Cumhurbaşkanı olmak isterse, bu Başbakan Erdoğan'ın en doğal hakkıdır. Millet bunun vizesini vermiştir. Kendisi ister Allah da izin verirse Tayyip Bey Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olur.

Başbakan Çankaya'ya çıkarsa, AK Parti (ANAP örneği) güç kaybeder mi?

- Başbakan'ın 2012'de yapılan Büyük Kongre'de yaptığı konuşma ve 2071 vizyonunu önüne koyması, AK Parti'yi siyasi bir partiden siyasi bir hareket olmaya taşıdı. Bu seçim kampanyası AK Parti'yi kaya gibi bir siyasi harekete dönüştürdü.

Medyada "Erdoğan sonrası Başbakan kim olacak" tartışması var. Ne dersiniz?

-İsimlerin hiçbir önemi yoktur. Bunu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Tabi belli görevler belli insanlar tarafından yapılacaktır. Milletin tasvibi ve Allah'ın takdiri esastır. Ne olur, şartlar nasıl gelişir onu Allah bilir.