Milli sporcu Arkış, Soma’dan döndü

Milli sporcu Arkış, Soma’dan döndü

Sarıyer Belediyesi’nin katkıları ile Soma’da yaşanan maden kazasının unutulmaması için yola çıkan eski milli sporcu Nurkan Arkış, İstanbul’a döndü.

İstinye Tersane alanında Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve vatandaşların alkışlarla karşıladığı Arkış, “En büyük yardımcım dualarınız oldu” dedi.

Soma’da yaşanan maden kazasının unutulmaması için farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan Nurkan Arkış 5 Ağustos 2014’de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tarafından Soma’ya uğurlandı. 7 Ağustos Perşembe günü Soma’ya ulaşan Arkış, 11 Ağustos Pazartesi günü İstanbul’a döndü. Nurkan Arkış’ı karşılayan Başkan Yardımcısı İsmail Erdem,”Türkiye’ye insanlık mesajını bir kez de siz verdiniz. Sizi kutluyorum” dedi.

En büyük yardımcım dualarınız oldu

Soma’dan  madenci bareti,sembolik kömür ve madenci heykelini Başkan Genç’i makamında ziyaret ederek hediye edeceğini söyleyen Arkış, “Hedeflediğim gibi pedal çevirerek Soma ziyaretimi gerçekleştirdim. İlk gün Cuma namazından sonra madencilerimizin kabirlerini ziyaret ettim. Daha sonra ise İstanbul’dan Soma’ya gönderdiğim oyuncakları şehit madencilerin çocuklarına hediye ettim. Soma’ya girdiğiniz andan itibaren yaşanan facianın hüznü sizi sarıyor. Bu yolculuğumda en büyük yardımcım dualarınız oldu, destek olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  

İstanbul’dan Soma’ya gönül köprüsü kurarak 650 kilometre pedal çeviren Nurkan Arkış, Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için bir müze kurulacağını, ziyareti gerçekleştirdiği bisikletini de bu müzeye bağışlayacağını belirtti.

Nurkan Arkış’ı karşılama programına Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, İstinye Muhtarı Recep Alkan, Meclis Üyeleri Salih Akıncı ve Veysel Yeşil katıldı.