Milliyet iki köşe yazarını kovdu !

Milliyet iki köşe yazarını kovdu !

Milliyet gazetesi, iki kadın köşe yazarı Meral Tamer ile Mehveş Evin'i işten çıkardı..

Temmuz ayında köşe yazarı Kadri Gürsel’i, Erdoğan’ı “Yabancı liderlerin Türkiye’deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici” sözleriyle eleştirdiği için kovan Milliyet, dün de Ankara bürosundan Kemal Göktaş, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç’un işine son vermişti.

Milliyet’in bugün de deneyimli ekonomi yazarı Meral Tamer ve köşe yazarı Mehveş Evin’i işten çıkardığı açıklandı.

2-947.jpg

Evin son olarak gazeteci ve meslek örgütü temsilcileriyle birlikte Silvan, Lice ve Silopi’ye giden heyette yer almıştı.

Milliyet gazetesi, 2011′den bu yana Demirören Holding’in elinde bulunuyor. Gazetenin sahibi Erdoğan Demirören, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı iddia edilen ve internete sızdırılan telefon görüşmesinde, Erdoğan’ın kızması üzerine ağlayarak “Ben bu işe kimin için girdim” demesiyle de tanınıyor.


MİLLİYET'TEN KAMUOYU AÇIKLAMASI

Milliyet'te bazı meslektaşlarımızla yollarımızı ayırmış olamımızın nedeni tasarruf zorunluluğudur.

Geçen yılın aynı dönemine göre döviz kurunda yüzde 30, baskı birim maliyetinde yüzde 28 ve diğer hizmet alımları maliyetinde de yüzde 15 oranında artış gerçekleşmiştir.

Bu durumun gelir-gider tablosunda yarattığı dengesizliği gidermek tasarruf önlemlerini zorunlu kılmıştır. Aynı gerekçeyle istenmeden de olsa sadece Milliyet'te değil diğer gazatelerde de değişik tasarruf kalemleriyle birlikte personel tasarrufuna gidildiği kamuoyunun bilgisi dahilindedir.

Bu koşullara rağmen arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmamak için gösterdiğimiz çaba çalışanlarımızın da malumudur. Ayrılan arkadaşlarımız içinde kişisel ihtiyaçları nedeniyle talepte bulunanlar olduğu gibi yönetimle uzlaşıp el sıkışanlar da vardır.

Bütün bu gerçeklere karşın tasarruf kararlarının kamuoyuna siyasi tercihlerin bir sonucu gibi sunulması ve bazı isimler üzerinden spekülasyon yapılması büyük haksızlıktır.

Yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız arkadaşlarımıza Milliyet'teki çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki meslek yaşamlarında başarılar dileriz.

Saygılarımızla Milliyet