Milyonlarca kişiye 'promosyon' müjdesi

Milyonlarca kişiye 'promosyon' müjdesi
Güncelleme:

Bakan Süleyman Soylu, emeklilerin promosyon ödemeleri için müjdeyi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, emeklilerin promosyon ödemeleri konusunda önemli açıklamalar yaptı.  Soylu, "Tüm  emeklilerimizin promosyon alması konusunda çalışmalarımız teknik düzeyde tamamlanmıştır. Hem özel bankalarla hem kamu bankalarıyla arkadaşlarımız  emeklilerin promosyon alması konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor" diye konuştu, Soylu Rusya ile yaşananlar ile igili olarak ise, "Bu Türkiye açısından da sevindiricidir, Rusya açısından da elbette ki sevindiricidir" değerlindirmesini yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tüm  emeklilerin promosyon alması konusunda hem özel hem kamu hem de katılım  bankalarıyla görüşmeler yapıldığını belirterek, çalışmaların teknik düzeyde  tamamlandığını bildirdi. 

Trabzon'da çeşitli programlara katılmak üzere Ordu-Giresun  Havalimanı'na gelen Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soylu, bir gazetecinin Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat  ve Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecine ilişkin sorusu üzerine, "Bugünkü  gelişmeler karşısında hepimiz hem umutlandık hem de geleceğe ait Türkiye'nin  ortaya koyacağı politikaları daha açık meydana getirebilecek bir noktaya  ulaşabilir duruma geldik." dedi.

Bundan sonra Orta Doğu'da önemli gelişmelerin söz konusu olabileceğini  ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Gerek Gazze meselesi konusu gerek Mavi Marmara konusu gerekse de  Filistin meselesi konusunda Türkiye çok önemli bir adıma alan açmış oldu. Bu  karşılıklı paraflar inanıyorum ki hem Gazze konusunda hem Filistin meselesi  konusunda hem de bütün insanlığın takip ettiği bu olay konusunda çok önemli bir  açılıma ev sahipliği yapacaktır. Türkiye'nin üç önemli kritiği vardı. Bu üç  önemli kritiğe de İsrail 'evet' dedi. Bugünden sonra bu konuda zannediyorum ve  inanıyorum ki Orta Doğu'da da önemli gelişmeler söz konusu olacaktır."

Rusya ile ilişkilere de değinen Soylu,  şunları kaydetti:

"Rusya konusunda da uzun zamandır karşılıklı değerlendirmeler söz  konusuydu. Dış politikalardaki bu gelişmelerde şunu söylemek gerekir; uzun süre  böyle kritik kopuklukları devam ettirmek, özellikle çok uzun yıllar tarih boyunca birliktelik içerisinde olmuş hem milletler hem de devletler için kolay değildir.  Bir taraftan Rusya, bir taraftan biz elbette ki bu konudaki yaşanan olayla ilgili  üzüntümüzü ifade ettik. Başbakanımızın mektubu, Sayın Cumhurbaşkanımızın mektubu  ve Dışişleri Bakanımızın mektubuna cevabi olarak bir karşılık oluşması,  önümüzdeki günlerde de Sayın Dışişleri Bakanımızın da Soçi'de olacak olması  önemli. Zannediyorum ki birbirleriyle çok uzun yıllardan beri bir ilişki  içerisinde olan milletin ve devletin bundan sonra da aynı süreç içerisinde devam  etmelerini sağlayacak gelişmeler önümüzde açık olacaktır. Bu Türkiye açısından da  sevindiricidir, Rusya açısından da elbette ki sevindiricidir. "

Emekliye maaş promosyonu teknik düzeyde tamam

"Emekliye maaş promosyonu" konusundaki çalışmalara ilişkin soru  üzerine Soylu, "Öncelikli olarak hükümetimizle gerekli çalışmalarımızı yaptık.  Bir karar verilecek ama henüz karar aşamasında değiliz. Tüm emeklilerimizin  promosyon alması konusunda çalışmalarımız teknik düzeyde tamamlanmıştır. Hem özel  bankalarla hem kamu bankalarıyla arkadaşlarımız emeklilerin promosyon alması  konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor." dedi.

 Promosyonlara ilişkin bazı gazetelerde ve yayın organlarında çok  yüksek rakamların yazıldığını kaydeden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekrar ifade etmek istiyorum, bu bir promosyondur. Ancak bunu bir  maaşla eşitlemeye çalışan yaklaşımlar söz konusu. Elbette gönül öyle ister ama  promosyon dediğimiz, ilgili maaşın bankada durmasının karşılığı elde edilecek bir  gelirdir. Yani ilgili maaşın bankada durması ne kadarsa, bunun teknik hesaplaması  ne kadarsa ona ait bir promosyon yaklaşımı olacaktır. Maalesef bazı basın ve  yayın organlarında çok yüksek beklenti oluşturuluyor. Bilinmesini isteriz ki bu  konuda arkadaşlarımız da bizler de çalıştık. Önümüzdeki günlerde hükümetimize bir  sunumda bulunacağız. Orada verilecek karardan sonra bir adım daha atacağız."

"Hükümete sunduktan sonra karar verilecek"

Seçim sürecindeki vaatlerini yerini getirmek istediklerini ifade eden  Soylu, "Katılım bankaları, özel bankalar ve kamu bankaları dahil hepsi ile  görüşmelerimizi yaptık ve teknik olarak bir noktaya vardık. Bunu hükümete  sunduktan sonra verilecek karar üzerinden bir adım daha atacağız ve o adımdan  sonra inşallah hayırlı bir sonuca ulaşırız çünkü bu bizim seçim öncesinde hükümet  olarak söylediğimiz bir vaatti. İnşallah bunu da yerine getirmek istiyoruz." diye  konuştu.

AA